9 Νοεμβρίου 2011

ΦυλοΠαιδεία: Ένα χρήσιμο εργαλείο για τις Σπουδές Φύλου

Γοογλάροντας κατά μέσο όρο 20 νέες σελίδες την ημέρα, η ΦυλοΠαιδεία με έκανε επιτέλους να φωνάξω ουάου! 
Κι όμως κάτι πραγματικά χρήσιμο για ξεστράβωμα αλλά και για ερευνητική χρήση δόθηκε στην επιστημονική και μη κοινότητα από κάποια πραγματικά εμπνευσμένα άτομα στα πλαίσια του προγράμματος ΘΕ.ΦΥΛ.ΙΣ. (Θέματα Φύλου και Ισότητας) του Πανεπιστημίου Αθηνών -να' ναι καλά- για εμάς τους άσχετους από αναζήτηση πληροφοριών και ερευνητικής βιβλιογραφίας σχετικά με τις σπουδές φύλου. Αυτή η προσπάθεια αξίζει της προσοχής μας, γιατί έχει ανάγκη από συνεργάτες για διεύρυνση του περιεχομένου της. Επομένως, κάθε ξεστραβωμένος σε κάποια θεματική σχετική μπορεί να στείλει καμιά ανάλυση προς διαφωτισμό όλων. 
Απευχόμαστε ο επίδοξος αυτός χώρος να καταντήσει άνδρο ανάδυσης φιλογυνικών και μισοαρρενικών (παρεπιπτόντως, το επίθετο μισο-άρρεν κατ' αναλογία προς το μισο-γύνης δεν υπάρχει- τυχαίο, δε νομίζω!) απόψεων, αλλά να λειτουργεί με επιστημονική εγκυρότητα και αντικειμενικότητα στην κατεύθυνση της ενημέρωσης για διαφυλικά θέματα. Άλλωστε, όπως επισήμανε ο ιστορικός Ζαν Ρανσιέρ στο "Γυναίκες και Ιστορία" (1992), η ιστορία των γυναικών είναι και μια ιστορία των ανδρών και δε νοείται η ύπαρξή της χωρίς αυτήν.
http://www.thefylis.uoa.gr/fylopedia/index.php/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top