9 Απριλίου 2012

Αγγλόφωνο πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών – Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων της Grenoble - Υποτροφία Marie Curie



Φορέας παροχής: Marie Curie
Χορήγηση υποτροφίας για: Διδακτορικό δίπλωμα
Αντικείμενο σπουδών:

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων της Grenoble παρέχει στους φοιτητές που διαθέτουν ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και επιθυμούν να ακολουθήσουν έναν κύκλο σπουδών Αριστείας στη Γαλλία, τη δυνατότητα να υποβάλλουν υποψηφιότητα για το αγγλόφωνο πρόγραμμα διδακτορικών της σπουδών, στα πλαίσια του εκλεκτού δικτύου Marie Curie Initial Training Network – MC-ITN.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτείνεται από τη Σχολή εντάσσεται στο πλαίσιο του δικτύου ManETEI – Management of Emerging Technologies for socioeconomic Impact -, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Φεβρουάριο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 και το οποίο έχει ως συνεργάτες, μεταξύ άλλων, το Πανεπιστήμιο του Leeds (Ηνωμένο Βασίλειο), το Πανεπιστήμιο Erasmus (Κάτω Χώρες), το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Ιρλανδία), κλπ..

Η εισαγωγή στο πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση, από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων της Grenoble, ερευνών διάρκειας 18 έως 48 μηνών καθώς και την ένταξη σε ένα σοβαρό και φημισμένο πανεπιστημιακό και επαγγελματικό δίκτυο. Οι φοιτητές θα στεγαστούν μέσα στη Σχολή και θα επωφεληθούν παράλληλα επαγγελματικών ευκαιριών στις εταιρείες ST Telecom και Intel – οι οποίες συνεργάζονται επίσης με το δίκτυο ManETEI – καθώς και στην Minalogic και την AEPI (Agence d’Etudes et de Promotion de l’Isère) – http://www.grenoble-isere.com .


Σχετιζόμενο επιστημονικό πεδίο: Ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες Θετικές επιστήμες Τεχνολογικές επιστήμες
Τόπος υλοποίησης σπουδών: Γαλλία Εξωτερικό
Προϋποθέσεις:

Οι υποψηφιότητες για το πρόγραμμα υποβάλλονται στην ιστοσελίδα http://www.grenoble-em.com/1238-phd-inbusiness-
administation-2.aspx. Αφορούν κατά προτεραιότητα τους φοιτητές που έχουν σπουδάσει κοινωνικές επιστήμες, θετικές επιστήμες ή επιστήμες του μηχανικού, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη διάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού πεδίου και του πεδίου της διοίκησης επιχειρήσεων και της καινοτομίας στον τομέα των νανοτεχνολογιών, κυρίως στον τεχνολογικό συνεργατικό σχηματισμό Minalogic που έχει ιδρυθεί στη Grenoble από τη γαλλική κυβέρνηση. Απαιτείται εμπειρία στις ποσοτικές μεθόδους έρευνας – στατιστικές – και στις ποιοτικές μεθόδους έρευνας – εθνολογία, συνεντεύξεις. Καθώς το πρόγραμμα είναι αγγλόφωνο, απαιτούνται πολύ καλό επίπεδο αγγλικών και καλό επίπεδο γαλλικών. Επιπλέον, τα άτομα που θα υποβάλλουν υποψηφιότητα για το πρόγραμμα δε θα πρέπει να έχουν διαμείνει, εργαστεί ή σπουδάσει στη Γαλλία για διάρκεια άνω των δώδεκα μηνών κατά τα τρία έτη πριν την εισαγωγή.


Ιδιότητα δικαιούχου: Απόφοιτοι ΑΕΙ
Κοινωνικά κριτήρια: Χωρίς κοινωνικά κριτήρια
Πληροφορίες:
Για επιπλέον πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα :http://www.grenoble-em.com/linclab και απευθυνθείτε στον κ. Ασημακόπουλο, Διευθυντή του εργαστηρίου Linclab – dimitris.assimakopoulos@grenoble-em.com .
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top