26 Απριλίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ" του Δημήτρη Χατζή


18 Απριλίου – 5 Μαΐου 2012 (εκτός Δευτέρας & Τρίτης)21:00 Μικρή Σκηνή
Με την πτώση της χούντας και μετά από 28 χρόνια εξορίας στην Ανατολική Ευρώπη, ο Δημήτρης Χατζής (1913-1981) επιστρέφει στην Ελλάδα το 1975 και το επόμενο έτος δημοσιεύει Το διπλό βιβλίο, ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα της μεταπολεμικής περιόδου. Ακολουθώντας τη ζωή του βασικού του ήρωα Κώστα, ο Χατζής καταφέρνει να διατρέξει τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας – όχι σαν παρατηρητής, ούτε με έναν ιστορικό ή πολιτικό τρόπο, αλλά αποτυπώνοντας το ψυχικό τοπίο που διαμόρφωσαν αυτές οι στιγμές της ιστορίας μας. Έτσι, η ιστορία του Κώστα γίνεται η ιστορία της χώρας μας, φωτίζοντας τις πτυχές του «ρωμαίικου» που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα. Συγχρόνως, όμως, η ιστορία του καταφέρνει να γίνει πανανθρώπινη, ένας στοχασμός για τη θέση του ανθρώπου «στο δικό μας κόσμο το σημερινό», ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα ή πατρίδα.
Έπειτα από τον ιδιαίτερα επιτυχημένο Γλάρο του Τσέχωφ, η νεοσύστατη θεατρική ομάδα Pequod της Αγγελικής Παπαθεμελή και του Δημήτρη Ξανθόπουλου (ιδρυτικό μέλος της οποίας ήταν και ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης) ανεβάζει στη σκηνή Το διπλό βιβλίο σε μια πρωτότυπη προσέγγιση που αναζητά με λιτά μέσα και μια ουσιαστική δουλειά συνόλου νέες μορφές αφήγησης και επαφής με το κοινό.
Κείμενο: Δημήτρης ΧατζήςΣκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνογραφική & Ενδυματολογική επιμέλεια: Pequod 
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Γεωργαλάς
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Ερμηνεύουν: Γιάννης ΚλίνηςΧριστίνα ΜωρόγιαννηΝικολίτσα Ντρίζη,Δημήτρης ΞανθόπουλοςΑγγελική Παπαθεμελή

Συμπαραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών / Θεατρική Oμάδα Pequod
Η ομάδα ευχαριστεί τη Μίρκα Γεμεντζάκη για την πολύτιμη βοήθειά της.
Ευχαριστεί ακόμη τη Βάσω Γιαννακοπούλου για τη βοήθειά της στην επιμέλεια της κίνησης, καθώς και τους Φίλους της Στέγης που συμμετείχαν στις ανοιχτές πρόβες της, ιδιαιτέρως τους μόνιμους Κ. Αλεξιάδη, Α. Δυράνη-Μαούνη, Π. Σβολάκη και Ι. Χαλά, για τις πολύτιμες υποδείξεις τους και την υποστήριξή τους.
Τα ρούχα των ηθοποιών είναι μια χορηγία της εταιρίας attrattivo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top