8 Οκτωβρίου 2013

Yoga στο σπίτι - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ


Δημιουργώντας ένα χώρο στο σπίτι σας ειδικά αφιερωμένο στη γιόγκα και τον διαλογισμό, έχετε τη δυνατότητα να καταφύγετε εκεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Δεν είναι απαραίτητο να αφιερώσετε ένα ολόκληρο δωμάτιο. Αρκεί μια γωνία ή ένα συγκεκριμένο σημείο, το οποίο με την ανάλογη διακόσμηση θα καθορίσει την περιοχή.

Ξεκινήστε διαλέγοντας ένα όμορφο, άνετο μαξιλάρι για διαλογισμό. Θα πρέπει να είναι άνετο στη χρήση του αλλά και κομψό ταυτόχρονα ώστε να εντυπωσιάζει. Τα μαξιλάρια zafu υποστηρίζουν μια ποικιλία στάσεων χάρη στο μέγεθος τους και βοηθά στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.

Είτε έχουμε πάτωμα σε ξύλο, πλακάκι ή μάρμαρο, το στρώμα της yoga κρίνεται ουσιαστικό για το χώρο. Τα γνωστά yoga mats είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα όπως στο χρώμα της λεβάντας ή το γκρι και βοηθάνε τα χέρια και τα πόδια μας από το να μην γλιστράνε κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Είναι φτιαγμένα με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και η κατασκευή τους δεν επιτρέπει στα μικρόβια και την υγρασία να εισχωρήσουν μέσα τους.

Το γαλάζιο και το πράσινο είναι ιδανικά χρώματα για τους τοίχους σας αλλά αν δεν έχετε τη δυνατότητα να βάψετε το δωμάτιο με χρώματα που βοηθάνε στη χαλάρωση, τοποθετήστε έναν ολόσωμο καθρέπτη μπροστά σας ώστε να μπορείτε να ελέγχετε αν κάνετε σωστά τις ασκήσεις σας. Άλλη μια πρωτότυπη ιδέα είναι να εκτυπώσετε και να τοποθετήσετε σε κάδρα γνωστές ρήσεις που αγαπάτε από ανθρώπους που θαυμάζετε.

Για να επιτύχετε ένα όμορφο και ήρεμο περιβάλλον, τοποθετήστε κάπου κοντά ένα Hi-Fi με μουσική που θα σας βοηθήσει. Αν το σπίτι σας βρίσκεται κάπου κεντρικά, τότε ένα ηχοσύστημα κρίνεται μάλλον απαραίτητο. Ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό συντριβανάκι με τρεχούμενο νερό, βοηθάει επίσης στην ηρεμία και προσθέτει ενδιαφέρον στο χώρο μας.

Yoga στο σπίτι 

Η διάθεσή μας μπορεί να αλλάξει και με το σωστό φωτισμό. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να επεμβείτε στον κεντρικό φωτισμό του δωματίου ή να προσθέσετε dimmer στους διακόπτες, φωτίστε το χώρο με ένα κερί. Με τη φλόγα να τρεμοπαίζει και το διακριτικό άρωμα που μπορείτε να επιλέξετε, θα αισθανθείτε την ανάγκη να συνδεθείτε με τις αισθήσεις και τα συναισθήματα σας. 

Τοποθετήστε αρκετά κοντά σας ένα καλάθι στο οποίο θα μπορείτε να τοποθετείτε το στρώμα σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε, αλλά και τις πετσέτες που ενδεχομένως να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια των ασκήσεων σας. Οι πετσέτες Manduka είναι ιδιαίτερα ελαφριές και έχουν την ιδιότητα να γίνονται αντιολισθητικές μόλις βραχούν. Έχουν μεγάλη αντοχή στα πλυσίματα και υπάρχουν διαθέσιμες σε διαστάσεις και χρώματα ανάλογα με το στρώμα σας. Τοποθετήστε και αυτές άνετα στο χώρο σας, χωρίς φόβο. Απαραίτητο κρίνεται το να τοποθετήσετε κοντά σας ένα στοιχείο της φύσης.

Ένα δέντρο Bonsai είναι ίσως η ιδανικότερη επιλογή αλλά και ένα οποιοδήποτε φυτό που αγαπάτε θα ζωντανέψει το χώρο. Αν έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη γωνία σας κοντά σε ένα παράθυρο ή μια μπαλκονόπορτα ώστε να μπορείτε να έχετε οπτική επαφή με τον ουρανό, τότε είστε πολύ κοντά στο να δημιουργήσετε ένα ναό της yoga στο σπίτι σας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top