22 Αυγούστου 2012

7 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ


Εδώ είναι τα 7 προβλήματα υγείας που συνδέονται με τα φυτοφάρμακα με βάση τα αγροχημικά.




Διαβήτης

Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει μια σχέση μεταξύ φυτοφαρμάκων και διαβήτη για πολλά χρόνια. Η τελευταία απόδειξη έρχεται από το 94ο Ετήσιο Συνέδριο της Εταιρείας Ενδοκρινολογίας, όπου ο Robert Sargis, MD, PhD, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας μελέτης, το tolyfluanid, ένα μυκητοκτόνο που χρησιμοποιείται για γεωργικές καλλιέργειες, δημιουργεί αντίσταση στην ινσουλίνη στα λιπώδη κύτταρα. Μιά μελέτη που δημοσιεύεται στο Diabetes Care διαπίστωσε ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι με υψηλότερα επίπεδα σε οργανοχλωριωμένα φυτοφάρμακα στο σώμα τους αντιμετωπίζουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.

Αποτρέψτε το: Μαγειρεψτε με ξερά φασόλια. Στο σπίτι, αποφύγετε τη χρήση χημικών αποσμητικών χώρου και τεχνητά αρωματικά προϊόντα-αυτά τα πράγματα έχουν επίσης κατηγορηθεί για την πρόκληση διαβήτη τύπου 2.

Καρκίνος

Περισσότερες από 260 μελέτες συνδέουν τα φυτοφάρμακα με διάφορους καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του λεμφώματος, της λευχαιμίας, του μαλακού σαρκώματος ιστού, του εγκεφάλου, του μαστού, του προστάτη, των οστών, της ουροδόχου κύστης, του θυροειδή, του παχέος εντέρου, του συκωτιού, και των καρκίνων του πνεύμονα, μεταξύ των άλλων.

Αποτρέψτε το: Τρώτε βιολογικά αποφεύγοντας τη χρήση πλαστικών για να μειωθεί ο κίνδυνος των περιβαλλοντικά προκαλούμενων καρκίνων σας.


Ο αυτισμός και άλλες Αναπτυξιακές Ασθένειες

Πώς αποκτάτε τον αυτισμό; Κορυφαίοι ερευνητές του αυτισμού στον κόσμο πιστεύουν ότι η κατάσταση εξελίσσεται από ένα μείγμα γονιδίων και ρύπων που συναντώνται στη μήτρα της μητέρας νωρίς στη ζωή. Πολλά εντομοκτόνα σκοτώνουν αποτελεσματικά τα ζωύφια. Το ίδιο πράγμα φαίνεται να συμβαίνει και σε μερικά παιδιά.

Αποτρέψτε το: Η στροφή σε μια οργανική διατροφή εξαλείφει γρήγορα τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στο σώμα.

Η παχυσαρκία

Μερικά φυτοφάρμακα αγροχημικών ενεργούν ως διαταράκτες ορμόνης, που σημαίνει ότι ενεργούν σαν μια πλαστή έκδοση της φυσικής ορμόνης στο σώμα σας, μπλοκάρει σημαντικές διόδους επικοινωνίας των ορμονών στο σώμα, ή επηρεάζει την ικανότητα του σώματός σας να ρυθμίζει την υγιή απελευθέρωση των ορμονών. Περισσότερα από 50 φυτοφάρμακα ταξινομημένα ως διαταράκτες ορμονών, προωθούν το μεταβολικό σύνδρομο της παχυσαρκίας, καθώς συσσωρεύονται στα κύτταρα σας, σύμφωνα με μελέτη το 2012 στο Environmental Health Perspectives.

Νόσος του Πάρκινσον

Περισσότερες από 60 μελέτες δείχνουν μια σύνδεση μεταξύ των φυτοφαρμάκων και της νευρολογικής ασθένειας του Πάρκινσον, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτο τρέμουλο. Η ένωση είναι ισχυρότερη για τις χημικές εκθέσεις ζιζανίων και ζωύφιο-δολοφονιών κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης περιόδου του χρόνου,πράγμα που είναι σημαντικό να κρατηθούν μακριά αυτές οι τοξικές ενώσεις από την οικιακή ρουτίνα σας.

Αποτρέψτε το: Μην στραφείτε σε χημικές παρεμβάσεις για να σκοτώσετε ζωήφια στο σπίτι ή στον κήπο σας. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε φυσικά μέτρα ελέγχου των παρασίτων.



Στειρότητα

Η ατραζίνη, ένα ζιζανιοκτόνο, μια κοινή χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στις μεσοδυτικές πολιτείες, στα νότια αγροκτήματα από ζαχαροκάλαμο, και στα γήπεδα γκολφ, έχουν ανιχνευτεί στο νερό της βρύσης. Οι γιατροί και οι επιστήμονες επισημαίνουν με δημοσιευμένα στοιχεία για την ατραζίνη ώς υπεύθηνη στα αυξανόμενα ποσοστά αποβολών και στειρότητας. Άλλα φυτοφάρμακα προκαλούν μια βουτιά στα αρσενικά επίπεδα τεστοστερόνης. Μια μελέτη του 2006 διαπίστωσε οτι η chlorpyrifos, μια χημική ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην καλλιέργεια μήλων και γλυκών πιπεριών, και η ουσία carbaryl, σε φυτοφάρμακα στους τομείς φραουλών και τους οπωρώνες ροδακινιών, προκάλεσε ανώμαλα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Αποτρέψτε το: Αποφύγετε τα χειρότερα θερινά φρούτα, τα είδη που είναι πιθανότερο να δένονται με τοξικά φυτοφάρμακα. Αντ 'αυτού, επιλέξτε βιολογικά σταφύλια, φράουλες, δαμάσκηνα.



Ελαττώματα Γέννησης

Τα μωρά που έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, μια εποχή του χρόνου, που η χρήση φυτοφαρμάκων είναι σε πλήρη εξέλιξη-αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, τα υψηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων εμφανίζονται στα επιφανειακά ύδατα, αυξάνοντας τον κίνδυνο. Δισχιδή ράχη, λαγόχειλο, ραιβοϊπποποδία, και σύνδρομο Down, τα ποσοστά είναι υψηλότερα όταν μείνουν έγκυες μητέρες κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου σε φυτοφάρμακα.

Αποτρέψτε το: Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, χρησιμοποιήστε ένα πιστοποιημένο φίλτρο νερού. Αυτό θα μειώσει σημαντικά τα επίπεδα της ατραζίνης και άλλων φυτοφαρμάκων στο νερό της βρύσης σας.

atheatignosi.blogspot.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/08/7_21.html#ixzz24EBGpsl1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top