19 Ιουνίου 2012

Ecosmosis: Έκθεση αρχιτεκτονικής και ντιζάιν στον Ελληνικό Κόσμο (ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ)

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε τις πύλες τις για το κοινό η έκθεση ECOSMOSIS που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου, και ολοκληρώνει τον κύκλο των δράσεων Against All Odds με θέμα Ηθική / Αισθητική.


Οι δράσεις ΑΑΟ, και εντός αυτών και η παρούσα έκθεση, οργανώνονται από τον Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό 4 Life Strategies. Η σύλληψη της Ecosmosis είναι της αρχιτέκτονος Λίνας Στεργίου και η δημιουργία της σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη ψηφιακών μέσων Maurice Benayoun.

Η Ecosmosis αποτελεί ένα εικαστικό τρισδιάστατο διαδραστικό περιβάλλον το οποίο αποσκοπεί στην οικολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ενημέρωσή τους σχετικά με τον οικολογικό κτιριακό και τοπιακό σχεδιασμό στον Ελλαδικό χώρο με τις κλιματολογικές και πολιτιστικές του ιδιαιτερότητες. Το διαδραστικό αυτό περιβάλλον δημιουργεί ένας από τους πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες ψηφιακών μέσων της εποχής μας, ο Γάλλος Maurice Benayoun, σε συνεργασία με την πρωτοποριακή ομάδα διαδραστικών τεχνών THIS.PLAY (www.this-play.com) a.k.a. Antoni Rayzhekoff & Emanuel Andel.


http://aaoproject.org

Το περιεχόμενο του έργου συντάσσουν καταξιωμένα Ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία με αξιοσημείωτα έργα οικολογικού σχεδιασμού:



dARCHstudio Ελίνα Δρόσσου, Doxiadis+, ΚΑΠΕ - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, Αλέξανδρος Μποφίλιας, Σόλων Ξενόπουλος Ελένη Χατζηνικολάου Αρχιτέκτονες, elandscape - Ε. Παγκάλου & Συνεργάτες, Κοκκίνου + Κούρκουλας Αρχιτέκτονες & Συνεργάτες, LS/Architecture & Strategies Λίνα Στεργίου.




Τα εγκαίνια πλαισίωσε η εκδήλωση Absolut Athens Think-Tank Awards μια πρωτοβουλία της Absolut Vodka που έχει σαν στόχο την επιβράβευση του έργου των Ελλήνων και ξένων συμμετεχόντων στα ακαδημαϊκά εργαστήρια του κύκλου των δράσεων του Against All Odds, με θέμα Ηθική /Αισθητική.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστική Προβολής του Δήμου Αθηναίων, με την παρουσία της Αντιδημάρχου Δήμου Αθηναίων κας Ν. Σπυροπούλου, που παρέδωσε τις τιμητικές πλακέτες στους συμμετέχοντες.



Τα ακαδημαϊκά εργαστήρια του κύκλου Ηθική / Αισθητική πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού (Parsons The New School For Design της Νέας Υόρκης, Université de Paris 8 / Citu Research Center of Paragraph Laboratory, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο /Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας / Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών / Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ψηφιακών Μέσων Τέχνης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top