19 Ιουνίου 2012

Έκθεση έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και κατασκευών με θέμα την ενέργεια (ΓΚΑΖΙ, 25-29 ΙΟΥΝΙΟΥ)




Έκθεση έργων ζωγραφικής,φωτογραφίας και κατασκευών με θέμα την ενέργεια και το περιβάλλον διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας(ΚΑΠΕ), στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στην Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», (Κτίριο «Δ12»), Πειραιώς 100, στο Γκάζι, από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών μαθητικών διαγωνισμών, που πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2011-2012 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στους Έλληνες μαθητές.


Οι διαγωνισμοί διοργανώθηκαν για το Ευρωπαϊκό έργο 10ACTION, που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας. Συμμετείχαν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γερμανία και την Αυστρία. Αξίζει να σημειωθεί πως στο διαγωνισμό φωτογραφίας οι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να κερδίσουν τα 2 πρώτα διεθνή βραβεία του διαγωνισμού.


Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την οπτική σκοπιά των παιδιών και των εφήβων. Πιο συγκεκριμένα θα εκτεθούν:

• 2700 έργα ζωγραφικής από μαθητές Δημοτικού, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την Ηλιακή Ενέργεια

• 400 έργα φωτογραφίας από μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και

• 150 έργα από μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, που συμμετείχαν στον  διαγωνισμό ιδεών – κατασκευών με θέμα την βιώσιμη ανάπτυξη

Info

Τοποθεσία«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι
Ημερομηνία27 και 28 Ιουνίου 9:00 – 21:00, 25, 26 και 29 Ιουνίου 9:00 – 17:00 και το βράδυ 21:30 – 24:00 (κατά τις βραδινές ώρες η είσοδος είναι δυνατή μόνο στους επισκέπτες των συναυλιών που διοργανώνονται στην κεντρική αυλή της «Τεχνόπολις»του Δήμου Αθηναίων)
Τιμές εισιτηρίωνΕίσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top