27 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ


Iταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο σκελετούς που θάφτηκαν αγκαλιασμένοι πριν από περίπου 5.000 έως 6.000 χρόνια, κατά την ύστερη νεολιθική περίοδο.

Oι σκελετοί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφής 25 μίλια νότια της Bερόνα. Oι προϊστορικοί εραστές είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα οι οποίοι θεωρείται ότι πέθαναν νέοι, δεδομένου ότι τα δόντια τους είναι άθικτα.
Οι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι κατά τη νεολιθική περίοδο ορισμένες φορές όταν πέθαινε ένας άντρας θυσίαζαν και έθαβαν μαζί και τη γυναίκα του. Στην προκειμένη περίπτωση μάλλον δεν συνέβη κάτι τέτοιο στο αγκαλιασμένο ζευγάρι.
Όπως δήλωσε η αρχαιολόγος Έλενα Mενότι, επικεφαλής της ανασκαφής, δίπλα στο ζευγάρι βρέθηκαν λίθινα εργαλεία, μεταξύ των οποίων μία αιχμή βέλους και ένα μαχαίρι. Τα εργαλεία και το χώμα θα αναλυθούν για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν υπολείμματα φυτών και λουλουδιών με τα οποία να είχαν στολιστεί τα σώματα των νεκρών. Θα αναλυθούν επίσης οι σκελετοί για να εξακριβωθεί το φύλο τους και για να διαπιστωθεί αν ο θάνατός τους προκλήθηκε από ασθένεια ή από κάποια άλλη αιτία.
Το ζευγάρι, αφούν μελετηθούν όλα τα στοιχεία, θα εκτεθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μάντουα.
http://www.haef.gr/libraries/find_out/skeleton.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top