25 Ιουνίου 2012

Η ΛΥΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος με αφορμή την Ευρωπαϊκή Hμέρα της Μουσικής

Με ένα μικρό μουσικό δρώμενο γιόρτασαν η Εθνική Λυρική Σκηνή (Ε.Λ.Σ.) και η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.Α.Ε.) την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, στο Σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», σηματοδοτώντας την έναρξη της μεταξύ τους συνεργασίας. Ξεκινώντας μια σειρά καλλιτεχνικών δρώμενων στους χώρους της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., παρουσιάστηκε από την Ε.Λ.Σ. την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, μια μικρή λυρική συναυλία - έκπληξη για τους ανυποψίαστους επιβάτες του ΜΕΤΡΟ.
Ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης, η σοπράνο Τσέλια Κοστέα, ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου και μέλη της χορωδίας της Ε.Λ.Σ. ερμήνευσαν τρία διάσημα αποσπάσματα από όπερες, ενθουσιάζοντας το κοινό. Στο πιάνο τους συνόδευσε ο Φρίξος Μόρτζος.
Ο Διονύσης Σούρμπης ξεκίνησε ερμηνεύοντας υπέροχα τη δημοφιλέστατη Άρια του Κουρέα (Largo al Factotum) από τον Κουρέα της Σεβίλλης του Ροσσίνι.
Η Τσέλια Κοστέα εντυπωσίασε με την ερμηνεία της στη διάσημη Άρια των κοσμημάτων (Air de bijoux) από την όπερα Φάουστ του Γκουνό.
Ο Δημήτρης Πακσόγλου με την Τσέλια Κοστέα και τη χορωδία ερμήνευσαν το χορωδιακό Libiamo από την Τραβιάτα του Βέρντι. Στη χορωδία συμμετείχε και το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. κα Δέσποινα Πολίτου.

Ήταν μια μικρή λυρική συναυλία έκπληξη για τους επιβάτες, που έτυχε να βρεθούν στο σταθμό του Συντάγματος τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους καλλιτέχνες της Λυρικής και την πρωτοβουλία της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Στόχος της εκδήλωσης αυτής, ήταν να κάνει τους ανθρώπους, που βρέθηκαν εκεί, να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματα τους με τη δύναμη της μουσικής. Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει την εξωστρεφή της πολιτική, με στόχο να συναντήσει ένα νέο κοινό σε χώρους απρόσμενους. Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, θα ακολουθήσουν και άλλες από κοινού δράσεις στους χώρους των μέσων σταθερής τροχιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top