22 Ιουνίου 2012

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Η απούσα παρουσία του σώματος στις κοινωνικές επιστήμες

Τριήμερο πανελλήνιο διεπιστημονικό συμπόσιο με διεθνή συμμετοχή με θέμα 'Η απούσα παρουσία του σώματος στις κοινωνικές επιστήμες, στην τέχνη, στην εκπαίδευση και στις επιστήμες Υγείας: Μεθοδολογικά ζητήματα και νέες προοπτικές', θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου (Γάλλου) την Παρασκευή 22 (ώρες 8.30 π.μ. - 9 μ.μ.), το Σάββατο 23 (ώρες 9 π.μ. - 9 μ.μ.) και την Κυριακή 24 (ώρες 9 π.μ. - 9 μ.μ.) Ιουνίου στην αίθουσα Δ7.
Το συμπόσιο οργανώνεται στο πλαίσιο της Εργαστηριακής Μονάδας Οικολογικής Ψυχολογίας και Βιωματικής, Ευρετικής και Διαλογικής-Επικοινωνιακής Ψυχοπαιδαγωγικής του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Έρευνας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Διδασκαλείο Νηπιαγωγών από τον καθηγητή Παιδαγωγικής Ψυχολογίας Μάριο Πουρκό.
Ανάμεσα στους 82 συνολικά ομιλητές είναι και οι προσκεκλημένοι ομιλητές-καθηγητές John Shotter από τα Πανεπιστήμια του New Hampshire των Η.Π.Α. και του Πανεπιστημίου του Liverpool John Moores, ο Παντελής Εκκεκάκης από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Iowa, η Ντιάννα Ι. Τράκα και η Σεβαστή Τρουμπέτα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Θανάσης Καράβατος και ο Φίλιππος Β. Καργόπουλος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Γεώργιος Αλεξιάς από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στο πλαίσιο του Συμποσίου θα γίνουν επίσης διάφορα βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικές και ποιητικές εκδηλώσεις, χορευτικά δρώμενα και προβολή ταινιών) σχετικές με την προβληματική του συμποσίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις ανακοινώσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες του Συμποσίου η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: http://www.edc.uoc.gr/ptpe/index.php?option=com_content&view=article&id=519:apousasimposium&catid=36:synedria&Itemid=177.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top