22 Ιουνίου 2012

Εκδηλώσεις Δομών ΟΚΑΝΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών




Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου, οι μονάδες και δομές του ΟΚΑΝΑ διοργανώνουν εκδηλώσεις και συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης. Ακολουθούν αναλυτικά οι προγραμματισμένες δράσεις των μονάδων.

ΑΘΗΝΑ


ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ
Τρίτη, 26 Ιουνίου, Πλατεία Κουμουνδούρου, 10:30 - 14:00
Ενημερωτικό περίπτερο και διάθεση υγειονομικού υλικού από το προσωπικό της ομάδας streetwork και της Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας του Σταθμού, με τη συνεργασία των ΜΚΟ: "Θετική Φωνή", "Κέντρο Ζωής", "PRAKSIS".

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΚΥΕΠ)
Τρίτη, 26 Ιουνίου, Καποδιστρίου 46, 18:30 - 21:00
Εκδήλωση από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Οικογένειας του Κέντρου Υποδοχής, Ενημέρωσης & Προσανατολισμού του ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με τις Ομάδες Γονέων και την Ομάδα Εξαρτημένων Τέκνων.
Σκοπός είναι η ενημέρωση για τις δράσεις του Προγράμματος Υποστήριξης Οικογένειας, η ανάδειξη της σπουδαιότητας της συμμετοχής της οικογένειας στη θεραπεία και η επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στις οικογένειες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την τοξικοεξάρτηση.
Δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ (ΕΚΚΕΕ)
Τρίτη, 26 Ιουνίου, Πύρλα 29, Κάτω Πατήσια
Εκδήλωση - γιορτή για τα μέλη, που συμμετέχουν στα Δημιουργικά  Εργαστήρια, που υλοποιούνται στην παρούσα χρονική περίοδο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα μέλη κάθε τμήματος θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Kατά των Ναρκωτικών μέσα από δημιουργίες τους.
Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν:
Από το Τμήμα Φωτογραφίας, έκθεση δημιουργιών
Από το Τμήμα Ζωγραφικής, έκθεση δημιουργιών
Από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ηλεκτρονική παρουσίαση διαφόρων εφαρμογών πληροφορικής
Από το Τμήμα Μουσικής, παρουσίαση Μουσικών Συνθέσεων των μελών του αλλά και άλλων γνωστών τραγουδιών.
Επίσης, το εργαστήριο Φωτογραφίας του ΕΚΚΕΕ θα συνεργαστεί με τη  διοργανώτρια  εταιρία Φεστιβάλ στις 27-06-2012 και θα φωτογραφίσει το Ejekt Festival.

ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΩΝ «ΑΤΡΑΠΟΣ»
Σάββατο, 23 Ιουνίου, το πρωί η «ΑΤΡΑΠΟΣ» θα συμμετάσχει στο διάπλου Ρίου - Αντιρρίου, ο οποίος διοργανώνεται για δέκατη τέταρτη χρονιά από το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας «ΓΕΦΥΡΑ».
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η Μονάδα θα συμμετάσχει στη δράση του Κέντρου Πρόληψης Κορίνθου και του 18 ΑΝΩ, όπου τα μέλη της θα παίξουν μουσική σε συναυλία, που οργανώνεται στα Καλάμια, στην παραλία της Κορίνθου.
Κυριακή, 24 Ιουνίου, Γήπεδο Συνοικισμού Κορίνθου, 18:30
Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των Παλαιμάχων Πέλοπα Κιάτου και της Ομάδας της Μονάδας Εφήβων «ΑΤΡΑΠΟΣ».
Κυριακή 1 Ιουλίου 2012, Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής, 18:00
Η Μονάδα Εφήβων «ΑΤΡΑΠΟΣ» στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και με αφορμή την επέτειο για τα 10 χρόνια λειτουργίας της, προσκαλεί τα θεραπευτικά προγράμματα «Στροφή» και «Πλεύση» του ΚΕΘΕΑ, το «Θησέα» και το «18 ΆΝΩ» σε μια εκδήλωση - γιορτή για τη ζωή. Τα μέλη των προγραμμάτων παίζουν και συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικό τουρνουά, με δημοσιογράφους και ηθοποιούς.
Μετά το τέλος του τουρνουά οι γονείς, τα μέλη των προγραμμάτων, οι θεραπευτές και όλοι οι συμμετέχοντες θα γιορτάσουν με τα μουσικά συγκροτήματα της «Ατραπού», της «Στροφής» και του «18 Άνω».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία και την υποστήριξη του Δήμου Καισαριανής.

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
«14Η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ», Σάββατο 23 Ιουνίου
Τη 14η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ «χτίζουν» τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας Γέφυρα του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας, διασχίζοντας για δέκατη τέταρτη φορά τη θαλάσσια διαδρομή από το Αντίρριο στο Ρίο. Τα θεραπευόμενα μέλη με την πραγματοποίηση του κολυμβητικού διάπλου, το Σάββατο 23 Ιουνίου, θέλουν να στείλουν στους εξαρτημένους και στις οικογένειές τους το μήνυμα ότι υπάρχει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης. Η «Γέφυρα Ζωής» αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα έχει σημαντική θεραπευτική αξία για τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΓΕΦΥΡΑ». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μια σειρά παράλληλων δράσεων όπως η λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου την Πέμπτη 21 Ιουνίου και την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου και ώρες 10:30 - 13:30 και 18:30 - 21:00.

ΘΜΦΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λάρισας
Ενημερωτικό περίπτερο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού (9-17 Ιουνίου), που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Λάρισας. Στο περίπτερο που θα λειτουργεί όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ, θα γίνεται διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση για ζητήματα εξάρτησης από ουσίες, επιλογές θεραπείας και θέματα προαγωγής υγείας. Τα μέλη του Προγράμματος θα συμμετάσχουν στα τουρνουά beach soccer και beach volley.

Τοπικό Δίκτυο Παροχής Υποστήριξης Ρεθύμνου (ΘΜΦΑΕ Ρεθύμνου & Πρόγραμμα Πολλαπλής Παρέμβασης)
Δευτέρα, 25 Ιουνίου
Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου, 21:00, θεατρική παράσταση με τίτλο «Μία φορά και δύο παιδιά» από το Σύλλογο γονέων του Συμβουλευτικού Σταθμού ΚΕΘΕΑ Χανίων «ΑΡΙΑΔΝΗ». Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Πλατεία Παλαιάς Πόλης, 18:00 - 21:00, ενημερωτικό περίπτερο με διανομή έντυπου υλικού.

ΘΜΦΑΕ ΧΑΝΙΩΝ
Σάββατο, 23 Ιουνίου & Δευτέρα 25 Ιουνίου, πλατεία Δημοτικής Αγοράς, 10:30 - 13:30
Ενημερωτικό περίπτερο με διανομή έντυπου υλικού
Κυριακή, 24 Ιουνίου, σινεμά του Δημοτικού Κήπου, 20:30 - 22:30
Προβολή της ταινίας «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο».
Τρίτη, 26 Ιουνίου, 19.00- 20.00
Ποδηλατικός γύρος της πόλης με ελεύθερη συμμετοχή.

ΘΜΦΑΕ ΒΟΛΟΥ
Τρίτη, 26 Ιουνίου
11:00 - 13:00, καθαρισμός του παραλιακού μετώπου μπροστά από τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ, Πλαστήρα 18 στον Άναυρο, από τα θεραπευόμενα μέλη της Μονάδας
13:00, μικρή γιορτή στον προαύλιο χώρο της μονάδας (για το προσωπικό και τα μέλη)
18:00, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Aμφιθέατρο Σαράτση, εκδήλωση με θέμα «Η τοξικομανία στον καιρό της κρίσης»,
20:00, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μουσικό δρώμενο με το συγκρότημα κρουστών «Caracatu» Afro-Latin percussion.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ (ΕΚΚΕΕ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 και Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου 18:30- 21:30
3η Αθλητική συνάντηση των Θεραπευτικών Προγραμμάτων Απεξάρτησης του νομού Θεσσαλονίκης (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ΙΑΝΟΣ ΨΝΘ, ΑΡΓΩ ΨΝΘ, ΠΠΑ ΑΠΘ-ΟΚΑΝΑ) με συμμετοχή της ομάδας ποδοσφαίρου του ΕΚΚΕΕ Θεσσαλονίκης «ΑΤΛΑΣ», η οποία αποτελείται από μέλη και εργαζόμενους των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης.
Στο τουρνουά ποδοσφαίρου τιμητικά θα συμμετέχουν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του νομού Θεσσαλονίκης. Επίσης ο Δήμος Νεάπολης Συκεών θα συμμετέχει με χορευτικά συγκροτήματα μοντέρνων και παραδοσιακών χορών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top