17 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (20-24/9)



Το Θέατρο Δρόμου HELIX οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012.



Πρωταρχικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του δημόσιου χώρου ως χώρου έκφρασης και επικοινωνίας, αλλά και η ανάδειξη και ανάπτυξη του Θεάτρου Δρόμου ως θεατρικό είδος με ιδιαίτερη δυναμική επικοινωνίας και πρωτότυπης και ουσιαστικής καλλιτεχνικής προσφοράς. Όλες οι δράσεις αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο ως κυρίαρχη σκηνογραφία και ως χώρο συνεύρεσης με ένα πολυάριθμο και πολυποίκιλο κοινό. Όλες οι παραστάσεις είναι δωρεάν, οπότε αναδεικνύεται εκτός του εκπαιδευτικού, του ψυχαγωγικού και ο κοινωνικός ρόλος του Θεάτρου Δρόμου και της ανιδιοτελούς προσφοράς του.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου καθιερώθηκε ως ένας θεσμός αναπόσπαστος με την ζωή της πόλης. Είναι τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, ένας πρωτοποριακός θεσμός με ποικίλες προεκτάσεις, πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές, τουριστικές, περιβαλλοντικές, που μεσοπρόθεσμα μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την πόλη και να εξελιχθεί σε έναν θεσμό με διεθνή ακτινοβολία.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο το κέντρο της Αθήνας : Ερμού, Θησείο, Μοναστηράκι, πλ. Αβησσυνίας, πλ. Καπνικαρέας, πεζόδρομο Κεραμεικού, κήπο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Συμμετέχουν οι: Action & Play, dFault, Helix, Istfest Action Group, On the Spot, Sokak Sanatlari Atölyesі, Sol Para Τodos, Sold Out, Sweet Delay, WD, Αερηχώ, Βασιλική Καρακώστα, Γιάννης Αρβανίτης, Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα, Δραματική Σχολή Άκης Δαβής, Εθελοντές Καλλιτέχνες, Ενέδρα, Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι, Θέατρο του Μαρτίου, Κατερίνα Βαρδακαστάνη, Κέντρο Τέχνης Ευ Ζην – Δημήτρης Πανταζίδης, Κέντρο Τέχνης Παιδιού, Λίνα Καραμελίνα, Ομάδα Σαράβαλο, Ομάδα Τσόκαρα - Ανακλάσεις , Παραμυθοσέντουκο, Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο, Σπουδαστές Δραματικής Σχολής Δήμου Αγίας Βαρβάρας ΄Ιάκωβος Καμπανέλλης΄, Σχολή Θεάτρου «δήλος», Τα παιχνίδια της Ελίζας, Ω2 - 4frontal

Για πρόγραμμα και πληροφορίες: www.istfest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top