20 Σεπτεμβρίου 2012

Ταξιδιωτικές εμπειρίες με τρένο στην Ευρώπη




Τα ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη, μπορούν να αποτελέσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία: Μπορείτε να θαυμάσετε αλπικά τοπία και παγετώνες, λίμνες, παρδοσιακές πόλεις και ατέλειωτες φυσικές ομορφιές, απολαμβάνοντας γκουρμέ κουζίνα σε έναν αναπαλαιωμένο συρμό του τελευταίου αιώνα, ανάλογα βέβαια με τη διαδρομή που θα επιλέξετε.



Φωτογραφία: http://www.visitflam.com/


Ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών ταξιδιών με τρένο, έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα και την άνεση στις μετακινήσεις, καθώς αποτελούν έναν γρήγορο και ευχάριστο τρόπο για να φτάσει κανείς με ασφάλεια στην προορισμό του.
Αλλά τα ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη, μπορούν να αποτελέσουν και μια ανεπανάληπτη εμπειρία: Μπορείτε να θαυμάσετε αλπικά τοπία και παγετώνες, λίμνες και ατέλειωτες φυσικές ομορφιές, απολαμβάνοντας γκουρμέ κουζίνα σε έναν αναπαλαιωμένο συρμό του τελευταίου αιώνα.
Δείτε 10 αγαπημένα ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη, όπως τα προτείνει το National Geographic, που υπόσχονται να μείνουν αξέχαστα στον ταξιδιώτη.
Γλυκιά Ελβετία: Το Τρένο Σοκολάτα
Διαδρομή: Από Montreux, μέχρι Broc, Ελβετία
Διάρκεια: 9 ώρες και 45 λεπτά, με επιστροφή
Φωτογραφία: http://www.raileurope.com/european-trains/chocolate-train/index.html
Αυτό το όμορφο τρένο ταξιδεύει το καλοκαίρι και το φθινόπωρο από το Montreux που «βλέπει» στη λίμνη της Γενεύης, μέχρι τη μεσαιωνική πόλη Gruyères, που είναι γνωστή για το τυρί της, με το ίδιο όνομα. Περιηγηθείτε στο τυροκομείο και το τοπικό κάστρο, γευματίστε και ξανανεβείτε στο τρένο, μέχρι το Broc. Από εκεί, θα πάτε με λεωφορείο στο εργοστάσιο σοκολάτας Cailler-Nestle, ανάμεσα στη λίμνη Gruyères και τις βουνοκορφές, για δωρεάν… γλύκα, λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής.
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.myswitzerland.com/en/swiss-chocolate-train.html .
Σήραγγες και πάλι σήραγγες: Bernina Express
Διαδρομή: Από Chur, Ελβετία, μέχρι Tirano, Ιταλία
Διάρκεια: 4 ώρες και 14 λεπτά
Φωτογραφία: http://www.rhb.ch
Αυτό το στενό τρένο, ταξιδεύει με αρκετή κλίση σε ορισμένα σημεία, κάνει πολλές στροφές και περνά από 55 σήραγγες και 196 γέφυρες, φτάνοντας στα 2253 μέτρα υψόμετρο και στη συνέχεια κατεβαίνοντας στα 1800, πριν κάνει στάση. Η λέξη «εξπρές», αναφέρεται στη διαθεσιμότητα θέσεων ακόμη και την τελευταία στιγμή και όχι στην ταχύτητα του τρένου, καθώς αυτό περνά από τις Άλπεις, νότια της πιο παλιάς πόλης της Ελβετίας και μέχρι την όμορφη ιταλική πόλη Tirano. Μέρος της διαδρομής, συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.rhb.ch/index.php?id=33?&L=4 .
Ένα… ξενοδοχείο σε ράγες: Francisco de Goya
Διαδρομή: Παρίσι μέχρι Μαδρίτη
Διάρκεια: 13 ώρες και 30 λεπτά
Φωτογραφία: http://www.spain.info
Αναχωρήστε από το Παρίσι το βράδυ, απολαύσετε ένα δείπνο τριών πιάτων θαυμάζοντας το τοπίο της υπαίθρου, κοιμηθείτε στο χαλαρωτικό ρυθμό των σιδηροτροχιών και… ξυπνήστε την επόμενη μέρα στη Μαδρίτη, ξεκούραστοι και έτοιμοι να περιπλανηθείτε στην τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.elipsos.com .
Αναβιώνοντας την εποχή των ιπποτών στα κάστρα της Βρετανίας
Διαδρομή: Από Inverness, Σκωτία, μέχρι Gwynedd, Ουαλία
Διάρκεια: 15 ημέρες
Φωτογραφία: http://www.britrail.com
Ανακαλύψτε τα ιστορικά κάστρα του Ηνωμένου Βασιλείου με αυτό το δρομολόγιο που συνδυάζει δύο εβδομάδες με το BritRail pass και με το Great British Heritage pass. Σε αυτό το ταξίδι θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε 580 αξιοθέατα, καθώς θα σταματάτε σε διάφορα σημεία της διαδρομής. Το ταξίδι ξεκινά από το Inverness της Σκωτίας, κοντά στο Λοχ Νες, με ξενάγηση στο κάστρο Urquhart. Συνεχίζει νότια προς τη γέφυρα Stirling Bridge, όπου ο William Wallace θριάμβευσε έναντι των Άγγλων το 1297 και προς το κάστρο του Εδιμβούργου. Άλλα αξιοθέατα είναι το κάστρο Dover, με τις πολεμικές του σήραγγες και το κάστρο Caernarfon στο Gwynedd της Ουαλίας, ένα μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ( http://whc.unesco.org/en/list/374 ).
Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.hudsons.co.uk .
Το επικό ταξίδι: Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος
Διαδρομή: Από τη Μόσχα μέχρι το Βλαδιβοστόκ, Ρωσία
Διάρκεια: 19 ημέρες
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Αυτή η «μυθική» διαδρομή, που αντιπροσωπεύει τη ρωσική κουλτούρα, διασχίζει οκτώ χρονικές για να συνδέσει τη ρωσική πρωτεύουσα, με το λιμάνι του Ειρηνικού Ωκεανού. Το τρένο περνά από την πανέμορφη λίμνη Βαϊκάλη, η οποία μοιάζει να εμφανίζεται από το πουθενά στη μέση της σιβηρικής τάιγκα. Θα συνταξιδέψετε με πολλά διαφορετικά άτομα, αλλά τα κοινωνικά εμπόδια εξαφανίζονται στους επιβάτες, οι οποίοι μοιράζονται μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία και τη γιορτάζουν με σφηνάκια βότκας! Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε αυτό το ταξίδι με εκδρομές και περιηγήσεις σε πόλεις, κατά τη διάρκεια των στάσεων.
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.transsiberianexpress.net .
Ένας κόσμος νερού: The Flam Railway
Διαδρομή: Από Flam, μέχρι Myrdal, Νορβηγία
Διάρκεια: 1 ώρα
Φωτογραφία: http://www.visitflam.com
Πρόκειται για ένα ταξίδι «must» στη χώρα των φιόρδ, που περνά από ένα χωριό στις ακτές του φιορδ Aurlandsfjord και συνεχίζει με μια απότομη ανάβαση. Σε μόλις 19 χλμ., το τρένο ανεβαίνει πάνω από τα 865 μέτρα για να φτάσει στο οροπέδιο Myrdal σε λιγότερο από μία ώρα. Θαυμάστε τον καταρράκτη Rjoandefossen που φτάνει τα 140 μέτρα και τον καταρράκτη Kjosfossen, στα 92 μέτρα, όπου το τρένο κάνει στάση για φωτογραφίες, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.visitflam.com .
Βαυαρέζικη εκδρομή: InterCity-Express (ICE)
Διαδρομή: Από το Μόναχο, μέχρι τη Νυρεμβέργη, Γερμανία
Διάρκεια: 1 ώρα
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Θέλετε να ταξιδέψετε γρήγορα; Αυτό το τρένο υψηλής ταχύτητας, θα σας μεταφέρει ανάμεσα σε δύο ιστορικές πόλεις της Βαυαρίας με ταχύτητες μέχρι 320 χλμ. την ώρα. Είναι εντυπωσιακό να παρακολουθείτε την αλλαγή του τοπίου τόσο γρήγορα και το τρένο είναι τόσο ήρεμο. Τον Δεκέμβριο, μια καλή ιδέα είναι να επισκεφθείτε διάφορες πόλεις της Γερμανίας μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου ICE και να κάνετε στάσεις στις παραδοσιακές αγορές των Χριστουγέννων για δώρα και gluhwein.
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.bahn.de .
Η κομψότητα του παρελθόντος: Venice Simplon-Orient-Express
Διαδρομή: Λονδίνο προς Βενετία
Διάρκεια: Δύο ημέρες, μια νύχτα
Φωτογραφία: http://www.orient-express.com
Αυτό το τρένο θα σας γυρίσει πίσω στη δεκαετία του 1920 και του '30, τη χρυσή εποχή των σιδηροδρόμων στην ηπειρωτική Ευρώπη. Η εταιρεία ξόδεψε 16 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση των 35 συρμών στην αρχική art deco κατάστασή τους και οι επιβάτες αναμένεται να ντύνονται κομψά για το δείπνο: τουλάχιστον κοστούμι και γραβάτα για τους άνδρες και το αντίστοιχο για τις γυναίκες. Ξυπνήστε απολαμβάνοντας τη θέα των Άλπεων και μάθετε την ιστορία πίσω από την αποκατάσταση καθενός από τα βαγόνια.
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.orient-express.com .
Με χαλαρή διάθεση: Balkan FlexiPass
Διαδρομή: Από το Βελιγράδι, Σερβία, στο Bar, Μαυροβούνιο
Διάρκεια: 10 ώρες
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Εξερευνήστε την καρδιά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με το Balkan Flexipass (που προσφέρει επιλογές ταξιδιών για πέντε, δέκα, ή 15 ημέρες, μέσω της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της πΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Τουρκίας). Ξεκινήστε από το Βελιγράδι, με την πλούσια νυχτερινή ζωή και σταματήστε στα μέρη που θέλετε εσείς, για ψώνια ή διασκέδαση. Το Bar είναι μια αρχαία πόλη που έχει επηρεαστεί από διάφορους πολιτισμούς της Αδριατικής. Τα τρένα πάντως, μόνο πολυτελή δεν είναι, αλλά οι ντόπιοι που θα γνωρίσετε στις στάσεις σας, είναι ιδιαίτερα συμπαθητικοί και χαρακτηριστικοί του κάθε τόπου.
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.raileurope.com/rail-tickets-passes/balkan-flexipass/index.html .
Πολυτέλεια στις ράγες: The Transylvanian Odyssey
Διαδρομή: Από τη Βουδαπέστη, μέχρι την Κωνσταντινούπολη
Διάρκεια: 4 ημέρες
Φωτογραφία: http://www.danube-express.com
Στα κορυφαία τρένα στην Ευρώπη, συγκαταλέγεται και το Danube Express, ένα ιδιωτικό τρένο με κλασική κομψότητα, σύγχρονες ανέσεις και εξαιρετική κουζίνα. Σε αυτή τη διαδρομή, η οποία αρχίζει από τη Βουδαπέστη, θα διαπεράσετε την «καρδιά» της Τρανσυλβανίας και θα απολαύσετε μια περιήγηση με τα πόδια στη μεσαιωνική πόλη Sighişoara, τη γενέτειρα του Δράκουλα (Βλαντ Ντράκουλα). Στην πανέμορφη Κωνσταντινούπολη, κατά μήκος του Βοσπόρου, το παλάτι Τοπ Καπί, σηματοδοτεί τον ορίζοντα.
Περισσότερες πληροφορίες στο:www.danube-express.com .

Ταξιδιωτικές εμπειρίες με τρένο στην Ευρώπη (17/9/2012) | Ταξίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top