27 Ιουλίου 2012

Δωρεάν μαθήματα μέσω διαδικτύου από πανεπιστήμια (MIT, Harvard, Princeton, Stanford, Michigan κ.ά.)


Τα πανεπιστήμια MIT, Harvard, Princeton, Stanford, Michigan κ.ά. προσφέρουν δωρεάν online μαθήματα στο κοινό.


Οι ενδιαφερόμενοι αφού επιλέξουν το μάθημα που τους ενδιαφέρει μπορούν απλά να εγγραφούν σ’ αυτό και να το παρακολουθήσουν στο εύρος των ημερομηνιών που οριοθετούν οι υπεύθυνοι καθηγητές του μαθήματος. Τα online μαθήματα περιλαμβάνουν βιντεοδιαλέξεις, σημειώσεις, homework, φόρουμ συζήτησης μεταξύ φοιτητών και καθηγητών και συνήθως μια ενδιάμεση και μια τελική εξέταση. Οι εξετάσεις απαιτούνται κυρίως στα μαθήματα που δίνουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης. Αν και online μαθήματα (αναφερόμαστε μόνο σε ΔΩΡΕΑΝ μθήματα) γίνονται εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, το MIT (Massachusetts Institute of Technology) πραγματοποίησε φέτος ένα γιγαντιαίο εγχείρημα. Ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο ένα διαδικτυακό μάθημα ηλεκτρονικής με τίτλο «κυκλώματα και ηλεκτρονικά” ή 6.002x (Διαβάστε σχετικά: Είναι εύκολα τα online μαθήματα στο ΜΙΤ;)
Στο μάθημα αυτό εγγράφηκαν σχεδόν 155.000 άνθρωποι. Από αυτούς, περίπου 23.000 προσπάθησαν το πρώτο σετ προβλημάτων(homework),  9.000 πέρασαν την ενδιάμεση εξέταση και 7.157 πέρασαν τελικά το μάθημα! (Διαβάστε σχετικά: Lessons learned from MITx’s prototype course).
Η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού οδήγησε στη συνεργασία του MIT με το Harvard και την προσφορά δωρεάν online μαθημάτων από τον νέο φορέα που ονομάζεται edX.

Αν λοιπόν έχετε όρεξη να μάθετε καινούργια πράγματα ή να κάνετε μια ευχάριστη επανάληψη σ’ αυτά που ήδη ξέρετε, επισκεφτείτε τις διευθύνσεις των παρακάτω πανεπιστημίων και εγγραφείτε στα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν:

πηγή


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top