16 Ιουλίου 2012

Διαδικτυακή ξενάγηση στο CERN


Τρεις υποψήφιοι διδάκτορες μας ξεναγούν στο CERN. To vima.gr προσφέρει το τρέιλερ, ενώ ολόκληρο το βίντεο είναι διαθέσιμο στο blod.gr



Αθήνα
Μια διαδικτυακή ξενάγηση στο CERN που οργάνωσε το ερευνητικό κέντρο «Δημόκριτος» αναρτήθηκε την Παρασκευή στο δικτυακό τόπο blod.gr, ο οποίος συγκεντρώνει ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής ζωής.

Η διαδικτυακή ξενάγηση στον CERN και τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων πραγματοποήθηκε μέσω Skype στον «Δημόκριτο» τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση για την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου που πιθανότατα είναι το μποζόνιο Χιγκς.

Στο πλαίσιο διάλεξης του δρ Θεόδωρου Γέραλη, κύριου ερευνητή στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», τρεις φοιτητές - Ελένη Ντόμαρη, Ιάσων Τόψης-Γιώτης, Αλέξης Καλογερόπουλος -που κάνουν τη διδακτορική διατριβή στο CERN ανέλαβαν το ρόλο ξεναγού και περιηγήθηκαν στους εργαστηριακούς χώρους του CERN με την ερασιτεχνική τους κάμερα.

Ολόκληρο το βίντεο με τη διάλεξη του δρ Γέραλη και την ξενάγηση στο CERN προβάλλεται αποκλειστικά στο blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το οποίο έστειλε στο in.gr το σχετικό τρέιλερ.

Συνέχεια του άρθρου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top