7 Μαρτίου 2012

Πρόγραμμα «Διδακτικές επισκέψεις στο παναθηναϊκό στάδιο- Kid’s Athletics»


Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης υπέγραψε εγκύκλιο για τη συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος «Διδακτικές Επισκέψεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο- Kid’s Athletics» στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για τις αξίες του Ολυμπισμού, την Ολυμπιακή Ιστορία και την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές πάνω στο θέμα της παγκόσμιας ειρήνης, αλλά και της ειρηνικής τους συνύπαρξης με όλους.

Στη διάθεση των μαθητών που θα επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, υπάρχει ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ξενάγησης, με σκοπό να γνωρίσουν το χώρο, την Ολυμπιακή Ιστορία και να εμπνευστούν από τις αξίες του Ολυμπισμού.
Παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά και να αγαπήσουν τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού.
Το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις Εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 21 έως τις 25 Μαΐου 2012, και απευθύνεται στους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top