17 Μαρτίου 2012

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Τέχνη και Αυτογνωσία με οδηγό το Σώμα.

Το “Ενεργειακό Θέατρο” αποτελεί «εξερευνητικό» δρόμο ερμηνευτικής έκφρασης (θεατρικοί πειραματισμοί υποκριτικής-αυτοσχεδιασμοί) για ηθοποιούς και αυτογνωσιακό μονοπάτι για αναζητητές....και φιλότεχνους. Η διαδρομή περνά μέσα από τη σωματική εμπειρία και την εσωτερική έκφραση. Στηρίζεται περισσότερο στην εκφραστική μη λεκτική γλώσσα του σώματος, στην απελευθέρωση συναισθημάτων, στην επίγνωση και συνειδητοποίηση των μπλοκαρισμάτων που εμποδίζουν το άτομο να απολαύσει τη καθημερινότητά του και απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ταξιδέψουν δημιουργικά και να γνωρίσουν τον εαυτό τους, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη γνώση θεατρικής έκφρασης. Το ενεργειακό Θέατρο δεν είναι δραματοθεραπεία.
Το “Ενεργειακό Θέατρο” έχει σαν στόχο να βοηθήσει το άτομο να απελευθερώσει μπλοκαρισμένη ενέργεια, να ξαναπάρει επαφή με την αναπνοή και το σώμα αποκτώντας ρυθμό, δύναμη, και εσωτερική ισορροπία, να εκτονώσει συναισθήματα μέσα από κατάλληλες ασκήσεις και τεχνικές, έτσι ώστε να αναδείξει το δημιουργικό δυναμικό, να προβάλλει τις δυνατότητες και να ξεδιπλώσει ελεύθερα το ταλέντο του. Το άτομο αποκτά επίγνωση του σώματος και των αναγκών του.
Χρησιμοποιούνται επιλεγμένες ασκήσεις από μεγάλους δασκάλους του Σωματικού θεάτρου σε συνδυασμό με πολλές διαφορετικές τεχνικές της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και Διαλογιστικές ασκήσεις εξισορρόπησης ενέργειας, που δημιουργούν το περιβάλλον ώστε ο συμμετέχων να αποκτήσει τα «δώρα» που χρειάζεται για να φέρει στη ζωή του χαρά, ευεξία, αισιοδοξία, εμπιστοσύνη, κουράγιο και αυτοπεποίθηση. Λειτουργεί ανεξάρτητα ή και σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες, πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους, σεμιναριακούς χώρους καθώς και μεγάλα clubs και ομίλους εταιριών για την διεξαγωγή εξιδεικευμένων σεμιναρίων παρουσίασης.
Το ενεργειακό θέατρο απευθύνεται:
• σε ηθοποιούς,
• σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθερ/τές, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, θεραπευτές)
• σε φιλότεχνους και αναζητητές που επιθυμούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από το δημιουργικό ταξίδι των ρόλων του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου.
Μέσα από το “Ενεργειακό Θέατρο” το άτομο αποκτά περισσότερη αυτογνωσία και συναισθηματική υποστήριξη στην καθημερινότητα, καλύτερη ψυχολογική και ενεργειακή διάθεση, ειλικρινή επικοινωνία και αρμονικότερη συνύπαρξη στην ομάδα.

Ντέπυ Μαυροπούλου
Ηθοποιός, Σωματική ψυχοθεραπεύτρια,
(απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών). Εμπνεύστρια του Ενεργειακού θεάτρου στην Ελλάδα
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top