6 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΟΡΙΝΘΕΣ


Φεστιβάλ Σχολικού Θεάτρου με τίτλο «Πολλοί Τόποι»

Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί,

Στο πλαίσιο των θεατροπαιδαγωγικών μας δραστηριοτήτων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οργανώνει η ομάδα θεάτρου 4frontal, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Με αφορμή τα θέματα της παράστασης Αριστοφάνη - Όρνιθες, μια rock παράσταση για εφήβους, θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε τις δημιουργικές προσεγγίσεις των ομάδων των εφήβων (θεατών της παράστασης) με την διοργάνωση ενός μικρού φεστιβάλ σχολικής δημιουργίας.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου μετά το Πάσχα, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Απριλίου το πρωί, με μικρές σχολικές παραστάσεις ή παρουσιάσεις, με θέματα συναφή με τον προβληματισμό του έργου Όρνιθες του Αριστοφάνη.

---Δρώμενα με συγκεκριμένα κείμενα ή με κείμενα που έχουν συνταχθεί από τις σχολικές ομάδες, διάρκειας απο 10 έως 40 λεπτά, με θεματικές ενότητες όπως:

Η πόλη στην οποία ζω

Οδηγός για να αλλάξουμε τον κόσμο

Το περιβάλλον μου

Πόλη ή φύση

Ευχές για μια δίκαιη κοινωνία

Εγώ... ο διαφορετικός

Είμαστε φτιαγμένοι από την ύλη των ονείρων;

Στην διαδικασία προετοιμασίας των μικρών αυτών σκηνικών δράσεων, οι θεατροπαιδαγωγοί Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Ηρώ Ποταμούση και Ζωή Λυμπεροπούλου θα είναι στην διάθεση των σχολείων που θα συμμετέχουν, για απορίες, διευκρινίσεις και δραματουργικές συμβουλές.

Για δήλωση συμμετοχής, εκδήλωση ενδιαφέροντος και άλλες τυχόν απορίες επικοινωνήστε: Ηρώ Ποταμούση 6976639058 και ornithes.efiviko@gmail.com ως τις 30 Ιανουαρίου 2012.

Mε εκτίμηση
Τζωρτζίνα Κακουδάκη/Θεατροπαιδαγωγός και σκηνοθέτης της παράστασης

Αριστοφάνη - Όρνιθες, μια rock παράσταση για εφήβους, Θέατρο του Νέου Κόσμου, κάθε Σάββατο στις 6.00 μ.μ. και σε σχολεία της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top