23 Δεκεμβρίου 2011

Euromontana Project

Το Euromontana αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο το οποίο προωθεί τη συνεργασία και την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών.
Μέλη του είναι φορείς περιφερειακής ανάπτυξης, τοπικές αρχές, γεωργικοί οργανισμοί, περιβαλλοντικοί φορείς, οργανισμοί δασοκομίας και ερευνητικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται σε ορεινές περιοχές σε όλη την Ευρώπη.
Στόχος του είναι η προώθηση της ζωής στο βουνό, η βιώσιμη ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στις ορεινές περιοχές.
Το Euromontana διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ των ορεινών περιοχών της Ευρώπης, μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων και μεγάλων συνεδρίων. Παράλληλα, τα μέλη του έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε μελέτες και ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία συντονίζει το Δίκτυο, ενώ τους παρέχεται και η δυνατότητα συνεργασίας με Ευρωπαϊκά ιδρύματα.
Με απόφασή του την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, το Euromontana έκανε δεκτή την αίτηση μέλους του Δήμου Καρπενησίου και έτσι αποτελούμε τον πρώτο δήμο σε όλη την Ελλάδα ο οποίος εντάχθηκε στο πολυσυλλεκτικό αυτό Δίκτυο. Με τη συμμετοχή του στο Euromontana, ο Δήμος Καρπενησίου θα έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα 72 μέλη από 18 διαφορετικές χώρες, θα αναπτύξει συνεργασίες και θα ανταλλάξει βέλτιστες πρακτικές με περιοχές που διαθέτουν τις ίδιες γεωγραφικές ιδιομορφίες. Ακόμη, οι μελέτες και οι έρευνες που διεξάγονται από αυτό θα συμβάλλουν άμεσα στην ανάπτυξη, την προώθηση και την ποιοτική εξέλιξη των τοπικών μας προϊόντων, ενώ θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό την αγροτική οικονομία, την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και την τουριστική ανάπτυξη.

Μέσα από το Euromontana αντιμετωπίζουμε από κοινού με άλλες ορεινές περιοχές της Ευρώπης, προβλήματα όπως η γεωγραφική απομόνωση, η έλλειψη υποδομών και τα περιορισμένα κίνητρα για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, ενώ συνδυάζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την οικονομική ανάπτυξη με την ορθολογική διαχείριση του φυσικού μας περιβάλλοντος.


Παρουσίαση: Euromontana, E-tourism pre-consortium meeting, Turin, 1 March 2011
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top