10 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 9ΠΜ


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 9ΠΜ
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΤΟΥ Χ.ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

            Στις 12 Δεκέμβρη δικάζονται τρείς συλληφθέντες φασίστες που στις 16 Σεπτέμβρη συνελήφθησαν για το μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα μετα από εισβολή σε σπίτι. Με τον πιο θρασύ και απροκάλυπτο τρόπο οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν τις  περιπολίες θανάτου στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα με την στήριξη της ΕΛΑΣ.  Την 3η βδομάδα  του Σεπτέμβρη προχώρησαν σε ένα μπαράζ διαρκών επιθέσεων και ξυλοδαρμών με δεκάδες τραυματίες πρόσφυγες να καταλήγουν σε νοσοκομεία.                                                                                           Στις 16 Σεπτέμβρη ομάδα 15-20 νεοναζί εισέβαλε σε πολυκατοικία στη Μ.Βόδα και Περγάμου. Οι νεοναζί που κραύγαζαν «έξω οι ξένοι» καταδίωξαν μέχρι την πόρτα του ένα πρόσφυγα και ένας του έχωσε το μαχαίρι δύο φορές στο στήθος. Η ίδια φασιστική ομάδα καταδίωξε άλλον ένα και το τραυμάτισε κοντά στη Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Κατά τη συνήθη πρακτική της η ομάδα με επικεφαλής, ως συνήθως,  την Θέμη Σκορδέλλη πήγε στο ΑΤ Παντελεήμονα για να ζητήσει «προστασία» τάχα την ώρα που στο ΑΤ είχαν προσέλθει τα θύματα για να καταγγείλουν τις δολοφονικές επιθέσεις. Η προσαγωγή, η σύλληψη και η παραπομπή τους στο αυτόφωρο για πρώτη φορά δεν σήμανε  το τέλος των φασιστικών επιθέσεων. Τα βράδια, με ορμητήριο την Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ξεκινάνε σαφάρι με επιθέσεις ξανά και ξανά.
            Οι ομογάλακτοι του Νορβηγού δολοφόνου Μπρέιβικ, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, έχουν αποθρασυνθεί από Την ‘’ιδια την κυβερνητική πολιτική που για να επιβάλει το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, τα νέα χαράτσια, τα μέτρα της Διαμαντοπούλου για την παιδεία και το πανεπιστημιακό άσυλο παίζει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας. Μέσα στη κρίση που την δημιουργούν οι πολιτικές τους στοχοποιούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για να τους μετατρέψουν σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία τους. Η συμμετοχή των φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ στην συγκυβέρνηση αποθρασύνει τις φασιστικές συμμορίες να βγαίνουν στο δρόμο. Την ίδια ώρα πιέζουν για ν παρθεί πίσω το δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά και για κλιμάκωση των ρατσιστικών πολιτικών. Κλιμακώνουν τις επιθέσεις στο πανεπιστημιακό άσυλο και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας.
            Η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα με την συνεργασία της Αστυνομίας του Χρήστου Παπουτσή έχει μετατραπεί σε ορμητήριο μαχαιρωμάτων την ίδια ώρα που σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν μετά τις διαβόητες συγχωνεύσεις της  Διαμαντοπούλου, νοσοκομεία διαλύονται, δημοτικά Ιατρεία παραμένουν κλειστά, όπως άλλωστε και η μοναδική Παιδική χαρά στη Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
            Είναι καιρός να μπει τέλος στο ρατσιστικό σχέδιο ανάπλασης του κέντρου που προωθεί ο Παπουτσής μαζί με τον Πάγκαλο παίρνοντας αγκαλιά τον περιφερειάρχη Σγουρό και το Δήμαρχο Καμίνη. Οι εκλεγμένοι άρχοντες έχουν στηρίξει έμπρακτα πολιτικές που οδηγούν σε περικοπές, κλεισίματα και απολύσεις και την ίδια ώρα συναινούν στην ρατσιστική στοχοποίηση των μεταναστών αντί να συγκρούονται με τις πολιτικές του Μνημονίου που σπέρνουν τη φτώχεια στις γειτονιές μας.
            Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία που δίνει την μάχη των καταλήψεων στα ΑΕΙ_ΤΕΙ να πρωτοστατήσουν για να διώξουμε τις φασιστικές συμμορίες από τους δρόμους, για να καταργήσουμε τα μέτρα του Μνημόνιου και του Μεσοπρόθεσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top