5 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν μαθήματα διαλογισμού στην Ελλάδα



"Ο διαλογισμός είναι θεϊκό δώρο. Ο διαλογισμός απλοποιεί την εξωτερική μας ζωή και ενεργοποιεί την εσωτερική μας ζωή. Ο διαλογισμός μας προσφέρει μία φυσική και αυθόρμητη ζωή, μια ζωή τόσο φυσική και αυθόρμητη που δεν μπορούμε να αναπνέουμε χωρίς να έχουμε συνείδηση της ίδιας μας της θεϊκότητας"

                                                                        Sri Chinmoy


Το Κέντρο Διαλογισμού Sri Chinmoy στην Αθήνα προσφέρει δωρεάν μαθήματα διαλογισμού εδώ και 20 χρόνια. Τα μαθήματα διεξάγονται καθ'όλη τη διάρκεια του έτους και απευθύνονται κυρίως σε αρχάριους που ενδιαφέρονται να μάθουν τις βασικές αρχές του διαλογισμού αλλά και σε πιο προχωρημένους που χρειάζονται να ανανεώσουν την πρακτική τους.
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές διαλογισμού που όλες τελικά καταλήγουν στον ίδιο στόχο, την ηρεμία του νου και την αποκάλυψη της εσωτερικής μας συνειδητότητας.
Το είδος διαλογισμού που προσφέρουμε εστιάζεται στην πνευματική καρδιά. Ο Sri Chinmoy διδάσκει ότι ο διαλογισμός στην πνευματική καρδιά είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να ηρεμήσουμε το νου και να αφομοιώσουμε τις ιδιότητες διεύρυνσης που μας δίνει ο διαλογισμός.
Αν εξασκούμε το διαλογισμό τακτικά, αρχίζουμε να βιώνουμε τα οφέλη του διαλογισμού όπως βελτιωμένη συγκέντρωση και ειρήνη του νου. Ο αποτελεσματικός διαλογισμός θα επιφέρει επίσης περισσότερη εσωτερική ευτυχία και γαλήνη, ιδιότητες που δεν εξαρτώνται από εξωτερικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την επιθυμία του Sri Chinmoy τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν ως υπηρεσία προς την κοινότητα.

O Sujantra McKeiver (San Diego –Η. Π.) έχει γράψει πέντε βιβλία πάνω στην φιλοσοφία της Ανατολής, τα κίνητρα της επιτυχίας και το διαλογισμό. Τα τελευταία 20 χρόνια, έχει δώσει πάνω από χίλιες διαλέξεις πάνω στον διαλογισμό και τη γιόγκα σε 25 χώρες.

Για να μάθετε περισσότερα για τον επόμενο κύκλο μαθημάτων παρακαλούμε αφήστε τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας η πάρτε μας στο τηλέφωνο 210 2411171 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.athensmeditation.org/
Από τι αποτελείται ένας κύκλος μαθημάτων διαλογισμού;
  • Εισαγωγή στις κύριες τεχνικές διαλογισμού και συγκέντρωσης
  • Εκπαίδευση στον έλεγχο των σκέψεων
  • Ευκαιρίες να δοκιμάσετε ασκήσεις διαλογισμού
  • Συμβουλές για την ανάπτυξη μιας τακτικής εξάσκησης διαλογισμού
  • Χρήση Μάντρα και Διαλογιστικής Μουσικής που βοηθούν τον έλεγχο του νου και ενεργοποιούν το διαλογισμό σας
Τι είδος διαλογισμού προσφέρετε;

  • Τα μαθήματα του διαλογισμού βασίζονται στη διδασκαλία του πνευματικού δασκάλου Sri Chinmoy
  • O Sri Chinmoy δίνει έμφαση στα οφέλη του διαλογισμού στην πνευματική καρδιά
  • Όπως και άλλα είδη διαλογισμού, ο διαλογισμός που προσφέρουμε επιζητά τη σιωπή του νου και την ανακάλυψη της εσωτερικής μας παραγματικότητας
  • Δεν συνδέεται με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία. Οι άνθρωποι προέρχονται από διαφορετικά θρησκεύματα ή από κανένα θρήσκευμα.

Μέλη του Κέντρου Sri Chinmoy που προσφέρουν μαθήματα διαλογισμού

Διαλογισμός

Διαλογισμός για αρχάριους 

Διαλογισμός για προχωρημένους αναζητητές 

7 συμβουλές για το διαλογισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top