18 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: ΔΩΡΕΑΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΕ ΑΝΕΡΓΕΣ



Σε άνεργες γυναίκες από 30-50 ετών με ανήλικα τέκνα προσφέρει δωρεάν τη δυνατότητα για γυμναστική το εναλλακτικό γυμναστήριο «ΦΩΣ τέχνη και σώμα».

Σε καιρούς κρίσης παρατηρούμε όλο και περισσότερο προσπάθειες από κοινωνικούς φορείς προσφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης: δωρεάν σχολικά μαθήματα, δωρεάν τρόφιμα, δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη, κ.ά. Στην κοινωνική προσφορά έρχεται να προστεθεί και η υγεία και ευεξία.

Τα ποσοστά της ανεργίας μαστίζουν κυρίως το γυναικείο πληθυσμό. Αν και οι εγχώριες έρευνες σχετικά με την επίδραση της γυναικείας ανεργίας στην οικογένεια και την ευρύτερη κοινωνική δομή εκλείπουν, δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε πως η μητέρα κατέχει βασική θέση στον κορμό της οικογένειας και κατ' επέκταση στη διατήρηση της συνοχής του κοινωνικού ιστού, ένας ρόλος για την επίτευξη του οποίου σπουδαίο ρόλο παίζει η υγεία της.

Αυτή τη σημαντική θέση της γυναίκας στη στήριξη του ρόλου της οικογένειας και της κοινωνίας υπογραμμίζει η κα. Παπαδοπούλου, υπεύθυνη της πρωτοβουλίας του γυμναστηρίου: «Είναι γεγονός ότι η ανεργία οδηγεί σε διαταραχές της ψυχικής υγείας. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε ψυχολογικά τις άνεργες γυναίκες με ανήλικα παιδιά μέσω της εκγύμνασης, να βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση του οργανισμού τους. Σύμφωνα με μελέτες ινστιτούτων ερευνών, όποιος ασκείται έχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσει καρδιοπάθειες, καρκίνο και ψυχικά νοσήματα. Ας μη ξεχνάμε ότι η σωματική άσκηση προκαλεί και πνευματική ευεξία και συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία».

Πού: Εναλλακτικό Γυμναστήριο «ΦΩΣ τέχνη & σώμα», Πραξιτέλους 179, Πειραιάς
Πότε: κάθε Δευτέρα 9.30-10.30 πρωί.
Προϋπόθεση: Επίδειξη κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ Πειραιά.

Συμβολικό κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/μήνα (τα έσοδα θα διατεθούν στον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου- Αγκαλιάζω στον Πειραιά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top