4 Απριλίου 2012

AEGEE-Αθήνα: Θερινά Πανεπιστήμια

Η AEGEE είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και πολιτικά ανεξάρτητη οργάνωση που απευθύνεται σε νέους της ευρύτερης Ευρώπης. Κύριος στόχος της είναι η προώθηση της ιδέας της ενωμένης Ευρώπης και η συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των μελών της.

Ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1985 και σήμερα η AEGEE εκπροσωπείται σε περισσότερες από 200 πόλεις, σε 40 χώρες και αριθμεί περίπου 13.000 μέλη. Η AEGEE αποτελεί την οργάνωση που πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, το γνωστό Erasmus.

Η AEGEE-Αθήνα είναι μία από τις πρώτες και μεγαλύτερες αντένες στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1986 και σήμερα αριθμεί 100 περίπου μέλη. Κάθε εβδομάδα διοργανώνονται δράσεις από το ευρωπαϊκό δίκτυο της AEGEE (από τα Κανάρια νησιά μέχρι τον Καύκασο!) και στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε ως μέλη της AEGEE-Αθήνα. Επίσης η AEGEE-Aθήνα διοργανώνει τοπικές και ευρωπαϊκές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

H σημαντικότερη και μεγαλύτερη δράση της AEGEE, στην οποία συμμετέχει κάθε χρόνο και η AEGEE-Αθήνα, είναι ο θεσμός των Θερινών Πανεπιστημίων. Τα Θερινά Πανεπιστήμια διοργανώνονται κάθε χρόνο από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο σε όλη την Ευρώπη και στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον φέρνοντας κοντά 20-50 νέους από όλη την Ευρώπη. Η ιδέα γεννήθηκε το 1988 και από τότε αποτελεί την μακροβιότερη αλλά και σημαντικότερη δράση στην ιστορία της AEGEE. To μέσο κόστος συμμετοχής κυμαίνεται από 140-180 ευρώ και διαφέρει ανάλογα με την διάρκεια και το είδος του Θερινού Πανεπιστημίου. Τα Θερινά Πανεπιστήμια διαρκούν από 7 ημέρες έως 3 εβδομάδες. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται η διαμονή (συνήθως είναι σε hostels, φοιτητικές εστίες, camping ή ακόμα και σε χώρους γυμναστηρίων) τα μεταφορικά κατά την διάρκεια του Θερινού Πανεπιστημίου, ημιδιατροφή (πρωινό και ένα γεύμα) και όλα τα έξοδα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των διοργανωτών (είσοδοι σε μουσεία, κόστος εξοπλισμού για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες, κ.λ.π).

Τα φετινά Θερινά Πανεπιστήμια έχουν ανακοινωθεί και οι αιτήσεις είναι ανοικτές μέχρι 24 Απριλίου. Μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ: http://www.projects.aegee.org/suct/su2012/

Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της AEGEE-Αθήνα: http://www.aegee-athina.gr/

Για απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@aegee-athina.gr και στο facebook: Aegee Athina
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top