9 Φεβρουαρίου 2012

Η σύλληψη αστυνομικού της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης για εκβιασμούς και κλοπές είναι η κορυφή του ρατσιστικού παγόβουνου

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Αθήνα 9/2/2012

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου 2012 με τίτλο «Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίζεται σε βάρος αστυφύλακα για εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, λαθρεμπορία και απάτη» επιβεβαιώνει μέρος των καταγγελιών της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή για κύκλωμα αστυνομικών που έκλεβε μετανάστες. Πρόκειται μάλιστα για όργανο της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αττικής!

Αυτή η υπόθεση όμως είναι η κορυφή του παγόβουνου στο που οδηγεί η ρατσιστική πολιτική των επιχειρήσεων σκούπας των κυβερνήσεων και της άρνησης κάθε διαδικασίας νομιμοποίησης των μεταναστών. Αυτά τα φαινόμενα «διαφθοράς» εντάθηκαν ιδιαίτερα με τα σχέδια «εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας», με τα μεικτά κλιμάκια ΕΛΑΣ-Δημοτικής Αστυνομίας, με την αμαρτωλή δράση του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα που καλύπτει συμμορία φασιστών με ρεκόρ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ επιθέσεων, τραυματισμών και κλοπών σε βάρος μεταναστών. Είναι το πλαίσιο που ανοίγει την όρεξη για τέτοιες δραστηριότητες αστυνομικών.

Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι να ξηλωθεί η ρατσιστική πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. Σε αυτή την πολιτική ο Χ.Παπουτσής έδωσε νέα ώθηση εγκαινιάζοντας τον πολυδάπανο δολοφονικό φράχτη στον Έβρο. Ποιος άραγε καλύπτει τα εγκλήματα που συντελούνται στο κέντρο της Αθήνας με το ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα όταν το ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα επιτρέπει σε γνωστή του συμμορία να κάνει το πογκρόμ ενώ μετά γίνονται τελετουργικά προσαγωγές χωρίς συλλήψεις; Έχει πολιτική ευθύνη ο Υπουργός κ.Χ. Παπουτσής, όταν μάλιστα δηλώνει ότι συνομιλεί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη περιοχή τάχα για τον περιορισμό της βίας, όταν πρόκειται για τους ίδιους που καθοδηγούν τις ομάδες κρούσης εμφανίζοντας τις σαν «προστάτες των κατοίκων κατά των μεταναστών εισβολέων». Πως γίνεται να χρησιμοποιούν ακόμη και τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας ως πεδίο δράσης, όπως καταγγέλουν σωματεία εργαζόμενων και να μην διώκετε κανένας!

Ο ρατσισμός ως χαρτί αποπροσανατολισμού της οργής των εργαζομένων και της νεολαίας από την αποτυχία των πολιτικών του Μνημονίου που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία, το ξεσπίτωμα ανθρώπων είναι καμένο και πρέπει να το πετάξουμε στα σκουπίδια.
Η απάντηση μας είναι πολιτική. Για αυτό καλούμε τα συνδικάτα που προχωράνε σε Γενικές Απεργίες και διαδηλώσεις να καταδικάσουν τόσο το Μνημόνιο απάνθρωπης λιτότητας όσο και το Μνημόνιο του Ρατσισμού που γίνεται σκληρότερο με τη συμμετοχή στη συγκυβέρνηση των φασιστών με γραβάτα του Καρατζαφέρη, με τη στήριξη στο δρόμο των νεοναζί με ρόπαλα της Χρυσής Αυγής. Να στηρίξουμε το αντιναζιστικό συλλαλητήριο και τη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα στις 17 Μάρτη 2012 που καλούν συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, φοιτητές.

Απαιτούμε:
Να τιμωρηθεί ο αστυνομικός της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αττικής και η εγκληματική του συμμορία. Να χυθεί άπλετο φώς τις κοινές δραστηριότητες του κυκλώματος με την Δημοτική Αστυνομία. Να διαλυθούν τώρα η ρατσιστική υπηρεσία «Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αττικής». Να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα και να διερευνηθούν οι ευθύνες για τις ρατσιστικές επιθέσεις και τις επιθέσεις σε βάρος αριστερών στη περιοχή χωρίς συγκαλύψεις. Άμεσος τερματισμός και έλεγχος στη δράση των κοινών κλιμακίων ΕΛΑΣ-Δηημοτικής Αστυνομίας. Νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, απαγόρευση της δράσης των νεοναζιστικών συμμοριών.»

Τη δήλωση έκανε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top