17 Οκτωβρίου 2012

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΗΧΟΙ



Ένα ταξίδι παρατήρησης και επικοινωνίας με δυναμικούς καταλύτες το χαμόγελο, την δόνηση ήχων & χρωμάτων και την πρόθεση.



    Με το εσωτερικό χαμόγελο βιώνουμε πόσο σημαντικό είναι να χαμογελάμε στα όργανά μας, ακριβώς όπως και στους συνανθρώπους γύρω μας.
    Όποτε είμαστε θυμωμένοι ή αγχωμένοι έχουμε συχνά ταχυκαρδία, δυσπεψία, πονοκέφαλο, σίγουρα κακή διάθεση και οι αισθήσεις μας είναι ενοχλητικά κλειστές.
    Όταν όμως χαμογελάμε είμαστε χαλαροί, ευδιάθετοι και χαρούμενοι αυτό αντανακλά αυθόρμητα σε όλο μας το σώμα και το επηρεάζει θετικά.
    Αυτές τις στιγμές νοιώθουμε ένα μεγάλο μέρος της ενέργειάς μας να απελευθερώνεται και να είναι έτοιμο να εκφραστεί. Συχνά θέλουμε αυθόρμητα να δράσουμε αξιοποιώντας αυτό που νοιώθουμε.
    Είναι γενικά γνωστό πως το χαμόγελο μεταβιβάζει ενέργεια αγάπης που έχει την ισχύ να θερμαίνει και να θεραπεύει. Έτσι, χαμογελώντας στα όργανά μας τα μαλακώνουμε, τα υγραίνουμε και δημιουργούμε ένα σύνδεσμό επικοινωνίας μαζί τους.
    Με το εσωτερικό χαμόγελο δημιουργούμε ένα ευχάριστο κλίμα αποδοχής και ασφάλειας σε ολόκληρο το σώμα μας με στόχο την επικοινωνία με τα εσωτερικά μας όργανα.
    Μέσα σε αυτό το κλίμα τα όργανά μας ανοίγονται ενεργειακά και μας στέλνουν μηνύματα με αντιληπτό σε εμάς τρόπο, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους.
    Μέσα από την διαδικασία αυτοσυγκέντρωσης και αυτοπαρατήρησης του εσωτερικού χαμόγελου αποκτάμε σταδιακά την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινότητά μας πότε έχουμε κουράσει, εξαντλήσει ή παραμελήσει ενεργειακά κάποιο όργανό μας.
Στη συνέχεια με την ίδια την άσκηση του εσωτερικού χαμόγελου ή με άλλες ενεργειακές ασκήσεις, με την βελτίωση της διατροφής μας ή με περισσότερο ύπνο ή τέλος με την αλλαγή κάποιων επιβαρυντικών συνηθειών μας, μπορύμε μόνοι μας, αργά, αλλά σταθερά να εξισορροπήσουμε την ενέργειά μας και την υγεία μας.
    Το «Εσωτερικό Χαμόγελο» είναι άσκηση που λειτουργεί ως θεμέλιος λίθος για όλες τις ενεργειακές πρακτικές. Μία άσκηση που εκτός των άλλων ωφελιμάτων της, καταργεί τις εξαρτήσεις και τους εθισμούς με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, το χαμόγελο!

    Στην Κινέζικη Ιατρική ανακαλύφθηκε από τα αρχαία χρόνια μέσω διαλογισμού πως κάθε ένα από τα ανθρώπινα όργανα σε υγιή κατάσταση δονείται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα.
    Με τους έξι θεραπευτικούς ήχους παράγουμε όμοιες δονήσεις και μέσω αυτών συντονιζόμαστε με τις συχνότητες των οργάνων για να τα ενεργοποιούμε και να τα αποτοξινώνουμε, κρατώντας τα έτσι σε υγιή τόνο προλαμβάνοντας ασθένειες ή δυσλειτουργίες τους, ανακουφίζοντάς τα από πόνους ή αισθήσεις ενεργειακής υπερφόρτισης.
    Οι έξι θεραπευτικοί ήχοι αποτελούν έναν από τους πιο δραστικούς τρόπους για άμεση ανακούφιση και ενεργειακή εξισορρόπηση των οργάνων μας.
    Οι ήχοι συνοδεύονται από στάσεις και κινήσεις που δραστηριοποιούν τα όργανα και ανοίγουν τους μεσημβρινούς τους, ενισχύοντας έτσι την ενεργειακή δράση της δόνησης των ήχων.
    Ο διαλογισμός με χρώματα καθώς και με τα θετικά συναισθήματα που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο ολοκληρώνουν με τον πληρέστερο τρόπο την άσκηση αυτή. 


..η συνοδευτική κίνηση στον ήχο των νεφρών     
   
Οι επικρατέστερες συνήθειες της σύγχρονης ζωής επιφέρουν σωματικά και συγκινησιακά άγχη πουσε συνδυασμό με την ρύπανση, τις ακτινοβολίες, τα χημικά στη διατροφή μας, την έλλειψη ισορροπημένης σωματικής άσκησης, την ανησυχία για το μέλλον και την μοναξιά δημιουργούν εντάσεις που παρεμποδίζουν το ελεύθερο πέρασμα της ροής της ενέργειας στο σώμα και παγιδεύουν την ενέργεια στα όργανα υπερθερμαίνοντάς τα.
    Όσοι ζουν σε πόλεις δεν διαθέτουν τις περισσότερες φορές τις δικλείδες ασφαλείας που παρέχονται από τη φύση, όπως είναι τα δέντρα, οι ανοιχτοί χώροι ή το τρεχούμενο νερό που προσφέρουν καθαρή δροσιστική ενέργεια ανακύκλωσης. Έτσι τα όργανα διεγείρονται δυσμενώς, υπερθερμαίνονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, συστέλλονται και σκληραίνουν. Αυτό μειώνει την ικανότητα λειτουργίας τους και τα οδηγεί στην ασθένεια.
  Με τους θεραπευτικούς ήχους απελευθερώνουμε την εγκλωβισμένη ενέργεια, δροσίζουμε τα όργανά μας φέρνοντάς τα στην κανονική θερμοκρασία λειτουργίας τους και τα αποτοξινώνουμε ριζικά.
    Το Εσωτερικό Χαμόγελο & Οι 6 Θεραπευτικοί Ήχοι είναι κατά τη γνώμη μου η ολιστικότερη πρόληψη, αυτοθεραπεία, αλλά και δρόμος αυτογνωσίας που γνώρισα στα δώδεκα χρόνια ενασχόλησής μου με τις ανατολικές τέχνες, αφού μας βοηθάει να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο κάποιο αίτιο επηρεάζει τα εσωτερικά μας όργανα, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μας.
    Τη συστήνω λοιπόν ανεπιφύλακτα σε όλους τους ανθρώπους και ειδικότερα σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να θεραπευτούν ριζικά από μια ασθένεια που τους βασανίζει χρόνια.
    Αρκεί να είναι έτοιμοι να αφιερώνουν καθημερινά λίγο χρόνο σε αυτή την άσκηση με πειθαρχία και συνέπεια προκειμένου να κατακτήσουν το επίπεδο υγείας που τους έχει λείψει.
    
Iωάννης Σαμψωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top