15 Ιουλίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ)


Η χημεία του σώματός μας πρέπει να διατηρείται αυστηρά και μονίμως σε ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον. Τα επίπεδα PH του αίματος μας θα πρέπει να βρίσκονται μεταξύ 7.35 και 7.45 για μπορέσουμε να διατηρηθούμε στη ζωή. Αν το αίμα μας γίνει περισσότερο όξινο και το ΡΗ μας κατέβει κάτω από 6.8, ή περισσότερο αλκαλικό από 7.8, τότε τα σώματά μας αρρωσταίνουν, τα κύτταρα μας αρχίζουν να πεθαίνουν και σύντομα οδηγούμαστε στον θάνατο. 


 Στην σημερινή εποχή η τάση της χημείας του σώματος μας είναι να γίνεται περισσότερο όξινη. Και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στο ότι τρώμε περισσότερες επεξεργασμένες τροφές. Οι επεξεργασμένες τροφές είναι όξινες και έτσι έχουν την τάση να μετατρέπουν τη χημεία του σώματος μας σε όξινη. Και σήμερα γνωρίζουμε επίσης ότι σε σωματικό περιβάλλον όξινο οι καρκίνοι ευδοκιμούν και ευημερούν. 

 Όμως τα σοφά σώματα μας έχουν μηχανισμούς που εμποδίζουν την αλλαγή της χημείας του σώματος μας και τη μετατροπή της σε όξινη. Πώς; Χρησιμοποιούν αλκαλικά ιχνοστοιχεία από διάφορα μέρη του σώματος μας κι έτσι εξισορροπούν τα όξινα στοιχεία που προέρχονται από τις τροφές. Ένα από τα μέρη τα οποία στραγγίζεται κυριολεκτικά από τα αλκαλικά του στοιχεία είναι και τα κόκαλα. Και όταν καθημερινά αφαιρούνται από τα κόκαλα μας οι αλκαλικές ουσίες που περιέχουν, τότε αυτά γίνονται ευπαθή, αδύνατα και πορώδη – με άλλα λόγια διάτρητα από οστεοπόρωση. 

 Έτσι η οστεοπόρωση είναι απλά μια από τις χρόνιες ασθένειες που συνδέονται με την τάση της χημείας του σώματος μας να μετατρέπεται σε όξινη εξαιτίας επεξεργασμένων τροφών που τρώμε. Και όσο περισσότερες όξινες τροφές τρώμε, τόσο περισσότερο μετατρέπουμε το περιβάλλον του σώματος μας σε όξινο και τόσο περισσότερο τα σώματα μας απομυζούν αλκαλικά στοιχεία από τα πολύτιμα κόκαλά μας. Αυτός είναι ένας κύκλος που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. 

 Υπάρχουν όμως απλοί και υγιεινοί τρόποι να προστατευτούμε και να βγούμε τελείως από τον φαύλο αυτό κύκλο. Η σημαντικότερη δράση που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αποφεύγουμε τις επεξεργασμένες και εξευγενισμένες τροφές γιατί αυτές είναι κατά κανόνα όξινες.  Μία από αυτές είναι και το παστεριωμένο γάλα (σε αντίθεση με το απαστερείωτο που είναι αλκαλικό). Ναι καλά ακούσατε. Είναι σχήμα οξύμωρο αλλά ναι, το παστεριωμένο γάλα που είναι όξινο προωθεί τελικά την οστεοπόρωση. Και πράγματι σύμφωνα με έρευνες και σύμφωνα με τον International Osteoporosis Foundation οι χώρες που έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση σε γάλα, δηλαδή η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για το 51% των καταγμάτων από οστεοπόρωση. Αυτό μπορεί να είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με ότι ο περισσότερος κόσμος πιστεύει αλλά παρόλα αυτά είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.

 Αντίθετα τροφές που προέρχονται κατευθείαν από τη φύση και δεν είναι αλλαγμένες με οποιονδήποτε τρόπο είναι η καλύτερη πηγή αλκαλικών τροφών. Τρώτε αληθινές φυσικές τροφές, όχι ψεύτικες. Φρέσκα οργανικά φρούτα και λαχανικά και καθαρό αλκαλικό νερό είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για να μπορέσεις να ισορροπήσεις την χημεία του αίματος σου και να την διατηρήσεις στα ελαφρά αλκαλικά επίπεδα στα οποία είναι προορισμένη να λειτουργεί, χωρίς να κινδυνεύεις να καταστρέψεις τα κόκαλα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top