4 Φεβρουαρίου 2012

Το τέλος του "ελεύθερου" Internet. Η Google αλλάζει πολιτική λογοκρίνει τα blogs!


Μετά το Twitter και η Google υιοθετεί πολιτική λογοκρισίας στα blogs!

Η Google ανακοίνωσε οτι τα blogs των χρηστών της υπηρεσίας, Blogger θα μπορούν από εδώ και στο εξής να «μπλοκάρονται», ή με πιο απλά λόγια να λογοκρίνονται, πάντα επιλεκτικά, ανάλογα με τους νόμους που επικρατούν σε κάθε χώρα.


Με αυτή την πολιτική λογοκρισίας, πολλοί χρήστες μιας χώρας, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάποια blogs, που κρίνονται ότι παραβιάζουν τους νόμους της χώρας.

Επίσης η εταιρία θα έχει πλέον την δυνατότητα να απαγορεύει την πρόσβαση στην υπηρεσία Blogger σε χώρες που έχουν υποβάλει νομικό αίτημα για να γίνει αυτό.

Έτσι μετά το Twitter που πριν λίγες μέρες έκανε την αρχή και πλέον μπορεί να μπλοκάρει επιλεγμένα μηνύματα (tweets) χρηστών από μια συγκεκριμένη χώρα ήρθε και η σειρά της Google, πράγμα που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Από την πλευρά της η Google δήλωσε πως η κίνησή της αυτή, αποσκοπεί στο να πετύχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις μιας περιοριστικής εθνικής νομοθεσίας (π.χ. από ένα καταπιεστικό καθεστώς) και στον μικρότερο δυνατό περιορισμό του ψηφιακού περιεχομένου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συμπλήρωσε επίσης οτι με αυτό τον τρόπο θα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο περισσότερο ελεύθερο περιεχόμενο, αφού τα blogs που είναι λογοκριμένα σε μία χώρα θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις άλλες χώρες πράγμα που όμως δεν θα αρέσει και πολύ στους μπλόγκερς...

Τέλος παρά τα καθησυχαστικά λεγόμενα της Google πολλοί είναι οι χρήστες που υποστηρίζουν ότι οι νέες πολιτικές λογοκρισίας που υιοθετούν τον τελευταίο καιρό οι εταιρίες θα φέρουν “το τέλος της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top