7 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα για πενθήμερο δράσης κατά του ρατσισμού 17-21 Μάρτη

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά των νεοναζί 17 Μάρτη 2μμ, συναυλία-καλλιτεχνικές δράσεις  στο Άγιο Παντελεήμονα 4μμ

H συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ παρέδωσε στην άκρα δεξιά θέσεις υπουργών. Απειλώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας, ξυπνά μνήμες που φέρνουν ρίγη και οργή. Χωρίς να έχουν εκλεγεί μας κυβερνούν, για πρώτη φορά μετά τη χούντα, νοσταλγοί του Μεταξά και των δοσίλογων της ναζιστικής κατοχής, ομοϊδεάτες των σφαγέων της Κοκκινιάς και της Καισαριανής, θαυμαστές των απάνθρωπων θυτών στα ολοκαυτώματα των Καλαβρύτων, του Κομμένου, του Χορτιάτη, της Καντάνου και του Δίστομου, υμνητές των «νέων Παρθενώνων» και της χούντας....

Στους «σωτήρες του έθνους» συμπεριλαμβάνεται ο Μάκης Βορίδης, διαγραμμένος από τον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής επειδή συμμετείχε σε ένοπλη επίθεση ναζιστικής συμμορίας.
Διορίζοντας πραξικοπηματικά κυβερνήσεις, οι ανεξέλεγκτοι ευρωκράτες καταλύουν τη δημοκρατία. Και προκαλούν διπλά υπουργοποιώντας φίλους του Λεπέν, υμνητές γενοκτονιών, αρνητές του Ολοκαυτώματος, οπαδούς του αντισημιτισμού! Οι οποίοι απαιτούν ν’ αφαιρεθεί η ιθαγένεια παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και σπούδασαν στα σχολεία τούτης εδώ της χώρας! Ενώ το επίσημο κράτος συστηματικά συνεργάζεται με τις νεοναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής, διευκολύνοντας και καλύπτοντας τα πογκρόμ τους στο κέντρο της Αθήνας! Τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και αφήνονται ελεύθεροι μετά από μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς μεταναστών.
Ο Αδωνης Γεωργιάδης  εκβιάζει τους νησιώτες να χρησιμοποιούν τα σαπιοκάραβα των εφοπλιστών η να πηγαίνουν κολυμπώντας. Ο ίδιος απαιτεί να διαλυθεί το συνδικάτο εργαζόμενων στην Ζώνη Περάματος, ώστε να δουλεύουν για ένα ξεροκόματο οι εργάτες. Σε συνεργασία με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν ενάντια στους απεργούς χαλυβουργούς στο Βόλο, αλλά και στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και υποστήριξε το κλείσιμο της Ελευθεροτυπίας.
Η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στη συγκυβέρνηση έχει σημάνει κλιμάκωση επιθέσεων ενάντια στα κινήματα, ενώ οι ρατσιστικές επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα είναι καθημερινές με την συγκάλυψη της Αστυνομίας.
Ο φασισμός είναι εχθρός της ελευθερίας και της δημοκρατίας, και καλλιεργεί το μίσος. Αν ξαναριζώσει, θα γνωρίσουμε καταστροφές σαν εκείνες που είδε παλιότερα η Ευρώπη. Η αποτρόπαιη κληρονομιά του Χίτλερ και της δήθεν ανώτερης ‘άριας φυλής’ σήμερα μεταφράζεται σε ενοχοποίηση κάθε διαφορετικής κουλτούρας ή θρησκείας. Στη θέση του «εχθρού εβραίου» έρχεται ο «εχθρός μουσουλμάνος», και οι μετανάστες γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι για τα αίσχη των τραπεζιτών. Τότε, οι θάλαμοι αερίων και οι φούρνοι των ναζί εξόντωναν εκατομμύρια αθώους• τώρα, η Ευρώπη γίνεται ρατσιστικό φρούριο, η Φρόντεξ φράζει τα σύνορα, και νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης υψώνουν τα συρματοπλέγματα τους. Στη Νορβηγία ο νεοναζισμός γέννησε τον Μπρέϊβικ, τον ισλαμοφοβικό ρατσιστή που εν ψυχρώ εκτέλεσε εβδομήντα έξι νέους. Σήμερα χτυπούν τους μετανάστες, που είναι οι πιο αδύναμοι• αύριο, αν δεν τους σταματήσουμε, θα χτυπήσουν καθέναν που αγωνίζεται για τα εργατικά δικαιώματα, την απελευθέρωση των γυναικών, τη δημοκρατία.
Όλοι και όλες στο μεγάλο συλλαλητήριο της 17ης Μάρτη , για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών μας, που με αγώνες αιώνων κερδήθηκαν! Ο εφησυχασμός νομιμοποιεί τη συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου! Ντόπιοι και μετανάστες μαζί φράζουμε το δρόμο στην φασιστική απειλή και στη ρατσιστική στοχοποίηση! Το αυγό του φιδιού θα τσακιστεί εγκαίρως! Αγώνας ώσπου να τους διώξουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top