30 Οκτωβρίου 2013

Η εκπληκτική έκθεση του 14χρονου Μάριου Χατζηδήμου

Ένας 14χρονος μαθητής Β’ Γυμνασίου από τα Γιαννιτσά του Ν. Πέλλας, ονόματι Μάριος Χατζηδήμου. Πρωτύτερα, είχε αναδειχτεί νικητής σε πανελλαδικό επίπεδο τον Απρίλιο. Έπειτα η έκθεσή του διαβιβάστηκε στο διεθνές γραφείο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Εκεί αξιολογήθηκε ως η καλύτερη ανάμεσα σε εκθέσεις νέων ανθρώπων από 55 χώρες του κόσμου. Οι συμμετέχοντες έφτασαν το 1 εκατομμύριο. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες».


Ο Παραλήπτης που επέλεξε ο Μάριος ήταν ο Νο1 παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις Ρότζερ Φέντερερ. Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσής του στην Ντόχα του Κατάρ από τη διοργανώτρια αρχή. Στην βράβευση του Μάριου δεν έδωσε το παρόν ο Ρότζερ Φέντερερ. Παρόλα αυτά ήταν ενήμερος, γι’ αυτό και έστειλε μια προσωπική επιστολή προς τον 14χρονο μαθητή, η οποία διαβάστηκε δημόσια. Αφού τον συνεχάρη, τον ενθάρρυνε να συνεχίσει το γράψιμο και το τένις. Του εξομολογήθηκε ότι μπορεί να είναι ένας από τους χιλιάδες θαυμαστές του αλλά ένας από τους λίγους με τέτοιο ταλέντο. Όπως ανέφερε ο διάσημος τενίστας, το βραβείο αυτό αποτελεί την πρώτη «νίκη» του.


Παρακάτω η εκπληκτική Έκθεση του 14χρονου μαθητή:

«Γιαννιτσά, 25/01/12 Κύριο Ρότζερ Φεντερερ, Tennis sport club of Bussel, Switzerland.

Αγαπητέ Ρότζερ Φέντερερ,

Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σ’ έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σ’ ευχαριστήσω… να σ’ ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό και το τένις!

Χρόνια παρακολουθώ τους αγώνες και τις προσπάθειές σου στα γήπεδα, χειροκροτώ τις νίκες σου και θαυμάζω την επιμονή σου στις δύσκολες στιγμές. Το ανέβασμα σου όμως στο βάθρο του νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ήταν το «σερβίς», για την δική μου είσοδο στο άθλημα.

Άρπαξα την παρατημένη ρακέτα του αδελφού μου και αποφασιστικά μπήκα στο γήπεδο, έτοιμος να νικήσω. Τότε συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικό είναι, να βλέπεις την ρακέτα στα χέρια του Φέντερερ από το να προσπαθείς να την κουμαντάρεις στα δικά σου χέρια. Παιδεύτηκα, ίδρωσα, άκουσα δικαιολογημένα τις φωνές του προπονητή μου, όμως δεν τα παράτησα. Η μορφή σου στο βάθρο του Ολυμπιονίκη, με κρατούσε εκεί και συνέχιζα…

Συνέχιζα και ονειρευόμουνα… Κάποια μέρα, κτυπώντας το μπαλάκι, εκ σφενδονίστηκε μαζί και η φαντασία μου, μακριά, πολύ μακριά στον χρόνο και στον τόπο. Βρέθηκα, λέει, εκεί, στην Αρχαία Ολυμπία, στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες. 776 π.Χ.- οι κήρυκες γυρνούν όλη την Ελλάδα και αναγγέλλουν το γεγονός. Οι πόλεμοι σταματούν, γιατί ο αθλητισμός ενώνει και συμφιλιώνει τους ανθρώπους, έτσι τουλάχιστον ήταν τότε! Νέοι από κάθε άκρη της χώρας, καταφθάνουν εκεί με λεβέντικη ψυχή και σώμα, για ν’ αγωνισθούν τον «καλόν αγώνα», το «Ευ αγωνίζεσθαι». Τι υπέροχες λέξεις, τι φανταστική ατμόσφαιρα!

Ήσουν κι εσύ, λέει, εκεί. Οι ιστορικές μου γνώσεις σε απορρίπτουν, όμως η φαντασία μου σε θέλει εκεί. Ν’ αγωνίζεσαι και να στεφανώνεσαι με την αγριελιά. Να ποτίζεις με τον ιδρώτα σου, το χώμα της αρχαίας Ολυμπίας και να δοξάζεσαι μαζί με τον Διαγόρα της Ρόδου, τον Πολυδάμα, τον Θεαγένη.

Ναι, είμαι περήφανος, που η δική μου πατρίδα, η Ελλάδα, έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου αθλητισμού. Το αθλητικό πνεύμα, σαρκώθηκε και μορφοποιήθηκε στους αγώνες της αρχαιότητας. Η Ολυμπιακή φλόγα, λαμπρυνόμενη με τις άξιες του Ελληνικού πολιτισμού, φώτισε την οικουμένη. Η αγωνιστικότητα, η ευγενής άμιλλα, ο αυτοέλεγχος, η συνεργασία, μέσ’ από τον αθλητισμό, εμπλούτισαν και όλη την στάση του ανθρώπου απέναντι στην ζωή…

…Στεκόσουν εκεί, στεφανωμένος, ακτινοβολώντας την χαρά της νίκης, όταν σε πλησίασα ντροπ αλά, σου έπιασα το χέρι, σε κοίταξα στα μάτια και σε ρώτησα: - Πως νοιώθεις, Ρότζερ; Τι σημαίνουν για σένα όλα αυτά; - Άκου μικρέ μου, μου απάντησες με μια φωνή κρυστάλλινη, που ακόμα αντηχεί στ’ αυτιά μου. «Αγωνίζομαι» σημαίνει «νικώ», να το θυμάσαι αυτό. Η συμμετοχή, ο αγώνας, είναι ήδη μια μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα απ’ το τρόπαιο. Νίκη ενάντια στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες του εαυτού σου, ενάντια στον εγωισμό και την φιλαυτία σου. Νίκη υπέρβασης του εαυτού σου. Και κάτι ακόμα: «Νικώ» σημαίνει «Αγαπώ». Αγαπώ τον συναγωνιστή μου, που μου έδωσε την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ, τον προπονητή μου, που μου έμαθε τον τρόπω ν’ αγωνίζομαι και να νικώ, τον κόσμο που με στηρίζει στην προσπάθεια και στον δρόμο προς τη νίκη, τον Θεό, που μου χαρίζει την δυνατότητα ν’ αγωνίζομαι και να νικώ! - Άουτ! Μάριε, συγκεντρώσου επιτέλους στο παιχνίδι! Ήταν η φωνή του προπονητή μου, που με έβγαλε ξαφνικά από την ονειροπόλησή μου. Όμως όχι, εκείνη την ημέρα, δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθώ σε κανένα παιχνίδι. Ήθελα να διηγηθώ, όλα αυτά που έζησα, στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες. Όλοι μαζί, ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου, γίναμε μια συντροφιά κι αναβαπτισθήκαμε στο πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων.

Μιλήσαμε για το περίφημο «Ευ αγωνίζεσθαι», αυτό που οι σύγχρονοι άνθρωποι, μπορούν τέλεια να ερμηνεύσουν ετυμολογικά, όσον όμως αφορά την πράξη, δυσκολεύονται απ ό λίγο έως τραγικά! Στοχεύοντας αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό, λούζονται στα βρώμικα κι επικίνδυνα νερά των αναβολικών, θυσιάζοντας στον βωμό της εφήμερης δόξας, την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος. Η εξόντωση του αθλητή και η δυσφήμιση των αγώνων, είναι το μόνο αντίτιμο που εισπράττει κανείς από τέτοιες ενέργειες.

Ε, λοιπόν για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν, ούτε αναβολικά, ούτε πρωταθλητισμό, ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για την συμμετοχή, «ευ αγωνίζεσθαι», φιλία, ειρήνη και σ’ αυτό το πνεύμα εύχομαι να σταθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σταματώ εδώ την φλυαρία μου, που ίσως σε κούρασε και σου εύχομαι μέσα απ’ την ψυχή μου, σε όλη σου την ζωή, ν’ αγωνίζεσαι, να νικάς και ν’ αγαπάς, όπως ακριβώς εσύ μου δίδαξες. Σ’ ευχαριστώ για άλλη μια φορά και σε περιμένω, εκεί που πρωτοσυναντηθήκαμε… Στην αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα, στην πατρίδα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Στην πανέμορφη και πολυαγαπημένη μου πατρίδα, που όσες δυσκολίες και τρικυμίες κι αν περνά τώρα, « δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά», γιατ’ «έχει στο κατάρτι της βιγλάτορα, παντοτινό, τον Ήλιο, τον Ηλιάτορα»!

Με αγάπη και θαυμασμό, Μάριος Α. Χατζηδήμου»

Ο Μάριος Χατζηδήμου διαβάζει την Εκθεση που έγραψε ,κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης του, στις 9-10-2012 στο Κατάρ:




ΠΗΓΗ

28 Οκτωβρίου 2013

Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση [ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ]


Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση (La Educacion Prohibida) είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 2012. Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ, η κατ οίκον διδασκαλία.

Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 10 θεματικά επεισόδια, που το καθένα παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχολείου και έξω από αυτό. Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία του σχολικού συστήματος, την εξουσία και δύναμη στα σχολεία, την αξιολόγηση και το διαχωρισμό των μαθητών, την κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των οικογενειών.

Η ταινία περιέχει σχεδόν 30 λεπτά κινουμένων σχεδίων και μια φανταστική δραματοποιημένη ιστορία που συνδέει τα επεισόδια. Είναι η πρώτη Ισπανική ταινία που χρηματοδοτήθηκε μέσω της μεθόδου πληθοχρηματοδότησης και προβλήθηκε ταυτόχρονα σε 130 πόλεις, σε 13 χώρες, με συνολικό αριθμό 18.000 θεατών μέσα σε μια μέρα. [by Phaedra]

ΒΙΝΤΕΟ:

Βοηθάει η γιόγκα στην απώλεια βάρους;

Η γιόγκα είναι μία αρχαία πνευματική επιστήμη, η οποία αναπτύχθηκε στην Ινδία πάνω από πέντε χιλιάδες χρόνια πριν. Αν και για τους περισσότερους η έννοια είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη φυσική πράξη, η πλήρης πρακτική σχετίζεται με όλες τις πτυχές του τρόπου ζωής ενός ατόμου, δηλαδή, τις διατροφικές συνήθειες, τη φυσική δραστηριότητα αλλά και την πνευματικότητα. Στα σανσκριτικά ο όρος “γιόγκα” σημαίνει συνένωση, συνύπαρξη. Έτσι, στην ουσία της η γιόγκα πρεσβεύει την ένωση με τον Eαυτό και το περιβάλλον γύρω μας.


Μπορώ να χάσω βάρος με τη γιόγκα;

Απαντά ο Donald Hensrud, M.D

Γενικά, η σωματική δραστηριότητα είναι καλύτερη για την πρόληψη της αύξησης του βάρους από ό, τι είναι για την προαγωγή της απώλειας βάρους και φαίνεται αυτό ισχύει επίσης για τη γιόγκα.

Προγεννητική Γιόκα: Τι πρέπει να ξέρετε

Η προγεννητική γιόγκα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προετοιμαστείτε για τον τοκετό. Μάθετε εάν αυτό το είδος της προγεννητικής άσκησης είναι κατάλληλο για σας.

Η Yoga στην εγκυμοσύνη - Ένας ασφαλής τρόπος άσκησης


Της Μαριάννας Γκιγκούδη

H εγκυμοσύνη αποτελεί μια όμορφη, πολύ ιδιαίτερη, ιερή και γεμάτη αλλαγές, περίοδο στη ζωή της γυναίκας. Για πολλές όμως γυναίκες, η εγκυμοσύνη είναι μια φάση της ζωής τους, όπου η αναμονή του επικείμενου τοκετού, είναι γεμάτη από ανασφάλεια, φόβο και αβεβαιότητα.



Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, η έγκυος γυναίκα, να μπορεί να αποδεχτεί και να διαχειριστεί τις αλλαγές αυτές που προκύπτουν σε σωματικό, ψυχολογικό, ορμονικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Γιόγκα: Καταπολεμήστε το στρες και βρείτε τη γαλήνη

Είναι κατάλληλη η γιόγκα για σας; Είναι, αν επιθυμείτε να καταπολεμήσετε το στρες, να γυμναστείτε και να παραμείνετε υγιείς.



Το κινητό σας τηλέφωνο χτυπά, το αφεντικό σας θέλει να σας μιλήσει και ο σύντροφός σας θέλει να ξέρει τι θα φτιάξετε για δείπνο. Το στρες και το άγχος βρίσκεται παντού. Αν αυτό σας παίρνει από κάτω, ίσως να θέλετε να πάρετε το ματ και να κάνετε μια δοκιμή.

Πώς να αποκομίσετε περισσότερα από την πρακτική Γιόγκα

Πάντα υπάρχει χώρος για να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η πρακτική γιόγκα, είτε είστε αρχάριοι είτε ασκήστε για δεκαετίες. Ανακαλύψτε πώς να αποκομίσετε περισσότερο από το χρόνο που δαπανείτε στο χαλάκι με τις πιο κάτω συμβουλές από κορυφαίους δασκάλους της γιόγκα, και μάθετε πως κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ζωής σας έξω από το δωμάτιο της γιόγκα.

Γιόγκα για ηλικιωμένους – Απαλές Ασκήσεις



Είμαστε όσο νέοι αισθανόμαστε! Τα γιόγκα ασάνας τονώνουν το σώμα, κρατούν σε ισορροπία τα εσωτερικά μας όργανα και το ορμονικό μας σύστημα, και αναζωογονεί το μυαλό και το πνεύμα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να εξασκούν τακτικά τη γιόγκα.

Τάι Τσι – Ένας απαλός τρόπος για να καταπολεμήσετε το στρες

Το Τάι Τσι βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους, καθώς και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας.

Αν ψάχνετε έναν τρόπο για να μειώσετε το άγχος, δοκιμάστε το Τάι Τσι. Αρχικά το τάι τσι είχε αναπτυχθεί  για αυτοάμυνα, και πλέον έχει εξελιχθεί σε μια ευχάριστη μορφή άσκησης που χρησιμοποιείται για τη μείωση του στρες αλλά και μιας ποικιλίας άλλων συνθηκών υγείας. Το τάι τσι συχνά περιγράφεται ως διαλογισμός σε κίνηση, προωθώντας την ηρεμία μέσα από ήπιες, ρέουσες κινήσεις.


Τι είναι το τάι τσι;

Το τάι τσι είναι μια αρχαία κινέζικη παράδοση, η οποία ασκείται σήμερα ως μία ευχάριστη μορφή άσκησης. Πρόκειται για μια σειρά από κινήσεις που εκτελούνται με ένα αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύεται από βαθιά αναπνοή.

Το τάι τσι, που ονομάζεται επίσης tai chi chuan, είναι ένα μη-ανταγωνιστικό, αυτό-ρυθμικό σύστημα ήπιας σωματικής άσκησης και διατάσεων. Κάθε στάση ρέει στην επόμενη, χωρίς παύση, διασφαλίζοντας ότι το σώμα σας είναι σε διαρκή κίνηση.

Το τάι τσι έχει πολλά διαφορετικά στυλ. Κάθε στυλ μπορεί να έχει τη δική του ανεπαίσθητη έμφαση σε διάφορες αρχές και μεθόδους τάι τσι. Υπάρχουν επίσης διαφορές σε κάθε στυλ. Μερικά μπορεί να επικεντρώνονται στη διατήρηση της υγείας, ενώ άλλα επικεντρώνονται στη πτυχή των πολεμικών τεχνών του τάι τσι.


Ποιος μπορεί να κάνει τάι τσι;

Το τάι τσι είναι χαμηλής έντασης και βάζει ελάχιστη πίεση στους μύες και τις αρθρώσεις, γεγονός που το καθιστά γενικά ασφαλές για όλες τις ηλικίες και επίπεδα φυσικής κατάστασης. Στην πραγματικότητα, επειδή το τάι τσι είναι χαμηλής έντασης, μπορεί να είναι ιδιαίτερα κατάλληλο εάν είστε ηλικιωμένοι, που διαφορετικά δεν μπορείτε να ασκηθείτε.

Μπορείτε επίσης να βρείτε το τάι τσι ελκυστικό καθώς είναι ανέξοδο, δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και μπορεί να γίνει σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, κάνοντας πρακτική μόνοι σας ή σε ομάδα.
Παρά το γεγονός ότι το τάι τσι είναι γενικά ασφαλές, οι γυναίκες που είναι έγκυες ή τα άτομα με προβλήματα στις αρθρώσεις, οσφυαλγία, κατάγματα, σοβαρή οστεοπόρωση ή κήλη θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους προτού δοκιμάσουν το τάι τσι. Μπορεί να συστηθεί η τροποποίηση ή η αποφυγή ορισμένων στάσεων.


Γιατί να δοκιμάσετε το τάι τσι;

Όταν το μάθετε σωστά και γίνεται τακτικά, το τάι τσι μπορεί να είναι ένα θετικό μέρος μιας συνολικής προσέγγισης για βελτίωση της υγείας σας. Τα οφέλη του τάι τσι περιλαμβάνουν:

-    Μείωση του στρες και του άγχους
-    Αυξημένη αερόβια ικανότητα
-    Αυξημένη ενέργεια και αντοχή
-    Αυξημένη ευελιξία, ισορροπία και ευκινησία
-    Αυξημένη μυϊκή δύναμη και τόνωση


Κάποια στοιχεία δείχνουν ότι το τάι τσι μπορεί επίσης να βοηθήσει στα ακόλουθα:

-    Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου
-    Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
-    Χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης
-    Βελτίωση του πόνου των αρθρώσεων
-    Βελτίωση των συμπτωμάτων της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας
-    Βελτίωση της συνολικής ευημερίας σε ηλικιωμένους
-    Μείωση του κινδύνου πτώσεων στους ηλικιωμένους


Πώς να ξεκινήσετε με το τάι τσι;

Αν και μπορείτε να αγοράσετε βίντεο και βιβλία σχετικά με το τάι τσι, προτιμήστε να αναζητήσετε καθοδήγηση από ένα έμπειρο εκπαιδευτή τάι τσι ώστε να αποκομίσετε τα πλήρη οφέλη και να μάθετε τις κατάλληλες τεχνικές.

Ένας εκπαιδευτής τάι τσι μπορεί να σας διδάξει συγκεκριμένες στάσεις και πως να ρυθμίζετε την αναπνοή σας. Ένας εκπαιδευτής μπορεί να σας διδάξει επίσης πώς να εκτελείτε το τάι τσι με ασφάλεια, ειδικά αν έχετε τραυματισμούς, χρόνιες παθήσεις, ή προβλήματα ισορροπίας και συντονισμού. Παρά το γεγονός ότι το τάι τσι έχει αργές και απαλές κινήσεις, με σχεδόν καμία αρνητική παρενέργεια, είναι δυνατόν να τραυματιστείτε αν δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε σωστά.

Στην τελική μπορεί να αισθανθείτε αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να κάνετε τάι τσι από μόνοι σας. Αν σας αρέσει όμως το κοινωνικό στοιχείο, σκεφτείτε να παραμείνετε στα ομαδικά μαθήματα.


Πώς να διατηρήσετε τα οφέλη του τάι τσι;

Ενώ μπορείτε να αποκομίσετε κάποια οφέλη από ένα μάθημα τάι τσι 12 εβδομάδων, μπορείτε να απολαύσετε μεγαλύτερα οφέλη αν συνεχίσετε το τάι τσι μακροπρόθεσμα καθώς εξειδικεύεστε περισσότερο.

Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να ασκείτε το τάι τσι στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα καθημερινά για να αναπτύξετε μια ρουτίνα. Αλλά αν το πρόγραμμα σας είναι ακανόνιστο, κάντε το τάι τσι κάθε φορά που έχετε μερικά διαθέσιμα λεπτά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις καταπραϋντικές για το μυαλό και το σώμα ιδέες του τάι τσι χωρίς να εκτελείτε τις πραγματικές κινήσεις όταν βρίσκεστε σε μια αγχωτική κατάσταση, όπως για παράδειγμα ένα μποτιλιάρισμα ή μία τεταμένη συνάντηση εργασίας.



πηγή: http://www.fit-blaster.com/read_article.php?pid=tai-tsi--enas-apalos-tropos-gia-na-katapolemisete-to-stres-1357286021

Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή

Ο Νταν ονειρεύεται να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ζει το όνειρο κάθε εφήβου με επιτυχίες, φίλους, πάρτυ. Όταν η μοίρα θα του παίξει άσχημο παιχνίδι θα υποβληθεί σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση και θα δει τα όνειρα του να γκρεμίζονται απότομα. Με τη ψυχολογία στο ναδίρ θα γνωρίσει το Σωκράτη, ένα μυστηριώδη ξένο, που θα του διδάξει πώς να γίνει ο ειρηνικός πολεμιστής και να βρει το πεπρωμένο του.

link:
http://www.youtube.com/watch?v=zwwsAg-p6fA

27 Οκτωβρίου 2013

Ευφορισμός: Μάθε και εσύ την τεχνική που θα σε κάνει ευτυχισμένο!


Ευφορισμός: Μάθε και εσύ την τεχνική που θα σε κάνει ευτυχισμένο!Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στην εποχή της ταραχής και της ανησυχίας που ζούμε γίνεται όλο και περισσότερο αισθητή η ανάγκη να φτιάξουμε τη ζωή μας έτσι που περιορίζοντας την  νευρικότητα και το άγχος να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε την ισορροπία μας και να διατηρήσουμε τις πραγματικές προϋποθέσεις  που θα μας κάνουν ευτυχισμένους.

Γράφει ο Καθηγητής Ιατρικής Pierre Vachet

Συνάφειες Αρχαιοελληνικού και Βεδικού πολιτισμού

Στο πλαίσιο της σειράς Ανοικτών Διαλέξεων και Προβολών πάνω στην Ινδική Φιλοσοφία & Πολιτισμό, η Ελληνο-Iνδική Εταιρεία Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ) και το Shakti Yoga Studio διοργανώνουν ανοικτή διάλεξη-συζήτηση με θέμα "Συνάφειες Αρχαιοελληνικού και Βεδικού πολιτισμού".
Η παρουσίαση θα γίνει από τον κ. Νικόλαο Καζάνα, Ινδολόγο, καθηγητή Φιλοσοφίας και Σανσκριτικών και Διευθυντή του Ομίλου Μελετών, το Σαββάτο, 30 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00-19:00 στηναίθουσα του Shakti Yoga Studio, στην οδό Λ. Φωτιάδου 17-19 στο Μετς.
Υπάρχουν πολλές ομοιότητες στη γλώσσα, τη γραμματική, τη μυθολογία και τη φιλοσοφία των δύο αυτών πολιτισμών, όπως οι αριθμοί 'δύο' (dva-) και 'επτά' (sapta-), τα επίθετα 'ευρύς' (uru-) και 'ηδύς' (svādu-) κ.λπ. Σε ό,τι αφορά την κλίση των ονομάτων και οι δύο γλώσσες διαθέτουν δυϊκό αριθμό, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ινδοευρωπαϊκές γλώσσες που δεν διαθέτουν. Στη φιλοσοφία, ο προσωκρατικός Αναξίμανδρος δίδαξε το Άπειρο ως πρώτη και υπέρτατη Δύναμη (ή Αρχή) και ο Ξενοφάνης τον ένα Θεό που δημιουργεί με τη βούλησή του μόνο, ενώ στην Ινδία οι Ουπανισάδες έχουν ως υπέρτατη Αρχή του σύμπαντος το απεριόριστο και μοναδικό Πνεύμα Brahman από τη βούληση του οποίου εκπορεύεται η σύνολη δημιουργία. Και πάμπολλες άλλες...

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε κάνετε έγκαιρα κράτηση, στέλνοντας mail στο info@shakti.gr ή αφήνοντας μήνυμα στο 210-75.69.376. Παρακαλούμε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έναρξη της ομιλίας. Σε περίπτωση ακύρωσης, παρακαλούμε ειδοποιήστε το συντομότερο.

Shakti Yoga Studio

Λ. Φωτιάδου 17-19, 116 36 Μετς, Αθήνα

Ποιος είσαι εσύ, δάσκαλε, που χαλάς την πιάτσα; Διαβάστε περισσότερα: Ποιος είσαι εσύ, δάσκαλε, που χαλάς την πιάτσα;

Ντροπή σου δάσκαλε! Ακούς εκεί! Διευθυντής δημοτικού και να έχει στο σχολείο του τέτοιες συνήθειες! Νικόλας Σιούτας το όνομά του. Είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Το πρώτο είναι οι συνήθειές του που έχει το “θράσος” να τις επιβάλλει σε μια ολόκληρη γειτονιά. Τι κάνει αυτός; Μαζί με τους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου, κάπου στη Ν. Σμύρνη, έχουν φτιάξει ένα σχολείο όπου, άκουσον άκουσον, λειτουργούν τα εξής:

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ


Λένε ότι πολλές φορές το βιογραφικό ενός υποψήφιου εργαζόμενου δεν είναι το παν για να πείσει τον εργοδότη, αλλά πραγματικά, αν ποτέ σας ερχόταν κάτι σαν αυτό που έφτιαξε ο Robby Leonardi (πρώην σχεδιαστής σε AOL, Fox News κλπ.) θα σας περνούσε από το μυαλό να δημιουργήσετε μια θέση απλά για να τον έχετε μαζί σας. Με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του, ξεκινήστε απλά να κάνετε scroll down με το mouse σας ή με τα βελάκια του πληκτρολογίου για να δείτε τι έχει κάνει στη μέχρι τώρα καριέρα του σαν να παρακολουθείτε ένα παιχνίδι platform.

 Πηγή: techgear.gr

25 Οκτωβρίου 2013

Η σκέψη επηρεάζει τα γονίδιά μας και όχι το αντίστροφο


Η νεογέννητη τάση της βιολογίας, η επιγενετική, αμφισβητεί την κυριαρχία των γονιδίων και τάσσεται στην υπηρεσία της σύγχρονης ψυχολογίας.

Πρόσφατα, το μηχανιστικό μοντέλο αποκρυπτογράφησης του κόσμου ήθελε τα πάντα να είναι υποταγμένα στην αδιαμφισβήτητη ισχύ των γονιδίων (που αποτελούν τμήματα του DNA).

Το κεντρικό δόγμα ισχυρίζεται πως το DNA ελέγχει όλη τη βιολογική ζωή, σχεδόν όλες τις πράξεις και τη συμπεριφορά μας. Πληθώρα ερευνών ανακαλύπτει το γονίδιο για χρόνιες ψυχικές ασθένειες, για τον αλκοολισμό, την εξάρτηση από τα ναρκωτικά ακόμη και για τη βία, τη δημιουργικότητα, την πίστη και τον ηρωισμό!

Από την πλευρά τους, οι φαρμακευτικές εταιρίες χρηματοδοτούν έρευνες για να βρουν τα φάρμακα που θα εξαλείψουν τα γονίδια ασθενειών και ανεπιθύμητων συμπεριφορών.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το περιοδικό « Άβατον», η καινούρια επιστημονική ανακάλυψη, της νέας επαναστατικής βιολογίας, αποδεικνύει πως δεν είμαστε θύματα των γονιδίων μας και μπορούμε να αλλάξουμε τον προγραμματισμό μας.

ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ- "Όταν ταιριάζει το παπούτσι", Osho

Όταν κάτι δεν πάει καλά, το σώμα ζητάει την προσοχή σου.
Αλλά όταν το σώμα είναι υγιές, το ξεχνάς.
Όταν το σώμα σου είναι υγιές γίνεσαι ασώματος,
κι αυτός είναι ο μόνος ορισμός για την υγεία.
Υγεία είναι όταν δεν έχεις επίγνωση του σώματος.
Αν υπάρχει επίγνωση του σώματος, σημαίνει πως δεν είναι υγιές.
Το ίδιο ισχύει και για τον νου.

Όταν η επίγνωσή σου είναι υγιής, δεν υπάρχει Εγώ, δεν ξέρεις τίποτα για τον εαυτό σου.
Δεν θυμίζεις στον εαυτό σου “είμαι κάτι”,
είσαι απλώς χαλαρός.
Υπάρχεις αλλά δεν υπάρχει Εγώ.
Είσαι απλά μια μη οντότητα, μια μη ύπαρξη, αλλά δεν υπάρχει Εγώ.
Όταν ταιριάζει το παπούτσι, ξεχνιέται το πόδι.
Όταν ταιριάζει η ζώνη, ξεχνιέται η κοιλιά.
Όταν η καρδιά είναι σωστή, τα υπέρ και τα κατά ξεχνιούνται.
Να θυμάσαι, όταν είσαι υγιής, δεν έχεις επίγνωση του σώματός σου.
Το σώμα ξεχνιέται.
Όταν είσαι άρρωστος δεν μπορείς να ξεχάσεις το σώμα.
Ξέρεις αν υπάρχει κεφάλι αν δεν έχεις πονοκέφαλο?
Όταν έχεις πονοκέφαλο δεν μπορείς να ξεχάσεις το κεφάλι.
Όταν το παπούτσι πιέζει, δεν ταιριάζει.
Όταν δεν έχεις πονοκέφαλο, που είναι το κεφάλι? Το ξεχνάς εντελώς.
Κάθε τι που είναι υγιές ξεχνιέται, αλλά ότι δεν είναι υγιές, το θυμάσαι,
συνεχίζει να σε παρενοχλεί, μια συνεχής ένταση στο κεφάλι.
Ο άνθρωπος της Φύσης δεν ξέρει τον εαυτό του.
Εσύ τον ξέρεις, επειδή είσαι άρρωστος.
Το εγώ είναι αρρώστια, πραγματική αρρώστια.
Επειδή πρέπει να θυμάσαι αδιάκοπα πως είσαι κάποιος.
Αυτό δείχνει πως είσαι άρρωστος. Η αρρώστια δημιουργεί το Εγώ.
Η υγιής φύση ξεχνιέται εντελώς.
Είναι σαν σύννεφο, σαν ελαφρύ αεράκι, σαν βράχος, σαν δέντρο, σαν πουλί, αλλά ποτέ σαν άνθρωπος.
Μόνο στην αρρώστια θυμάσαι.
Το να θυμάσαι είναι ένας μηχανισμός ασφάλειας και σιγουριάς.
Αν έχεις ένα αγκάθι στο πόδι, είσαι υποχρεωμένος να το θυμάσαι.
Ο νους πηγαίνει συνεχώς στο πόδι, επειδή το αγκάθι πρέπει να βγει από εκεί.
Αν το ξεχάσεις, το αγκάθι θα μείνει και θα είναι επικίνδυνο,
μπορεί να δηλητηριάσει όλο το σώμα.
Αν υπάρχει πονοκέφαλος, το σώμα σου λέει να τον θυμάσαι, πως κάτι πρέπει να γίνει.
Αν τον ξεχάσεις, ο πονοκέφαλος μπορεί να γίνει επικίνδυνος.
Το σώμα σου λέει πότε υπάρχει αρρώστια.
Όταν κάτι δεν πάει καλά, το σώμα ζητάει την προσοχή σου.
Αλλά όταν το σώμα είναι υγιές, το ξεχνάς.
Όταν το σώμα σου είναι υγιές γίνεσαι ασώματος,
κι αυτός είναι ο μόνος ορισμός για την υγεία.
Υγεία είναι όταν δεν έχεις επίγνωση του σώματος.
Αν υπάρχει επίγνωση του σώματος, σημαίνει πως δεν είναι υγιές.
Το ίδιο ισχύει και για τον νου.
Όταν η επίγνωσή σου είναι υγιής, δεν υπάρχει Εγώ, δεν ξέρεις τίποτα για τον εαυτό σου.
Δεν θυμίζεις στον εαυτό σου “είμαι κάτι”,
είσαι απλώς χαλαρός.
Υπάρχεις αλλά δεν υπάρχει Εγώ.
Είσαι απλά μια μη οντότητα, μια μη ύπαρξη, αλλά δεν υπάρχει Εγώ.
Δεν υπάρχει αποκρυσταλλωμένο Εγώ. Ο εαυτός δεν είναι εκεί.
Αυτό είναι ένα από τα πιο βαθιά πράγματα που πρέπει να καταλάβεις.
Όταν η καρδιά είναι σωστή, όλα τα υπέρ και τα κατά ξεχνιούνται.
Όταν η καρδιά είναι λάθος, άρρωστη, είσαι συνεχώς φορτωμένος, ανησυχείς.
Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι λάθος
και πρέπει να κάνεις το σωστό και να αποφεύγεις το λάθος.
Όλη σου η ζωή μετατρέπεται σ’ ένα αγώνα,
πως ν’ αποφύγεις το λάθος και πως να κάνεις το σωστό.
Δεν είναι αυτός ο δρόμος για να φτάσεις στο σωστό!!
Αυτός είναι ο δρόμος για να χάσεις το σωστό, για πάντα…”


Osho Βιβλίο: « όταν ταιριάζει το παπούτσι»

ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ: Το Μυστήριο του ΄Ηχου και η Αρμονία της Ζωής

Το ερώτημα είναι, πώς χαλαρώνει κανείς; Δεν γίνεται με το να κάθεσαι σιωπηλός με κλειστά μάτια, γιατί όταν ο νους δίνει προσοχή στο σώμα μέσω σκέψης ή αισθήματος, τότε το σώμα δεν χαλαρώνει, επειδή ο νους το βασανίζει. Και όταν το αίσθημα δίνει προσοχή στο νου, τότε ο νους βασανίζεται. Αυτός ο βασανισμός - ακόμη κι αν τα μάτια είναι κλειστά ή ακόμη κι αν καθόμαστε σε μια ορισμένη στάση - δεν κάνει καλό. Στη χαλάρωση πρέπει κανείς να εξετάζει τρεις όψεις: την άποψη του φυσικού σώματος, την άποψη του νου και την άποψη των συναισθημάτων. Από τη σκοπιά του φυσικού σώματος πρέπει να συνηθίσει κανείς να κυριαρχεί ή να επηρεάζει την κυκλοφορία και το σφυγμό του και αυτό μπορεί να το πετύχει με τη δύναμη της σκέψης και με τη δύναμη της θέλησης, μαζί με την αναπνοή.

Με τη δύναμη της θέλησης μπορεί να προκαλέσει μια ορισμένη κατάσταση στο σώμα, έτσι ώστε η κυκλοφορία να αποκτήσει έναν ορισμένο ρυθμό. Μειώνεται σύμφωνα με τη θέληση. Μπορεί κανείς να πετύχει το ίδιο και στη ρύθμιση του σφυγμού με τη δύναμη της θέλησης. Αμέσως μόλις κυριαρχήσει κανείς στην κυκλοφορία και το σφυγμό του σώματος, έχει στη διάθεσή του τη δυνατότητα πολύωρου διαλογισμού. Γι' αυτό το λόγο οι σοφοί μπορούν και διαλογίζονται επί ώρες ατέλειωτα, επειδή έχουν κυριαρχήσει πάνω στην κυκλοφορία΄ μπορούν να αναπνέουν κατά βούληση, βραδύτερα ή γρηγορότερα.         

Και όταν δεν υπάρχει ένταση στο νευρικό ή στο μυϊκό σύστημα, τότε το άτομο αποκτάει τέτοια χαλάρωση, που δεν μπορούν να του φέρουν ούτε δέκα ημέρες ύπνου. Συνεπώς να είστε χαλαρωμένοι δεν σημαίνει να κάθεστε ήρεμοι, σημαίνει να είστε ικανοί να απομακρύνετε την ένταση από τον οργανισμό σας - από την κυκλοφορία, το σφυγμό και από το νευρικό και μυϊκό σύστημα.


Πώς χαλαρώνει κανείς το νου; Η μέθοδος για τη χαλάρωση του νου είναι να κάνετε πρώτα το νου να κουραστεί. Εκείνος που δεν γνωρίζει την άσκηση για την κούραση του νου, ποτέ δεν θα καταφέρει να χαλαρώσει το νου του. Η συγκέντρωση είναι η μεγαλύτερη δράση που μπορεί κανείς να αναθέσει στο νου του, επειδή ο νους συγκρατείται συνεχώς πάνω σε ένα ορισμένο πράγμα. Ύστερα από αυτό θα χαλαρώσει κατά φυσικό τρόπο, και όταν χαλαρώσει, θα αποκτήσει ξανά δύναμη.

Η χαλάρωση του συναισθήματος επιτυγχάνεται μέσω του βαθιού αισθήματος. Οι Σούφι της Ανατολής κατά το διαλογισμό τους παίζουν μουσική που διεγείρει τα αισθήματα σε τέτοιο βαθμό, ώστε το ποίημα που ακούνε γίνεται πραγματικότητα. Τότε έρχεται η αντίδραση, που είναι η χαλάρωση. Καθετί που έχει μπλοκαριστεί, κάθε συσσώρευση διαλύεται και έτσι έρχεται έμπνευση, δύναμη και ένα αίσθημα χαράς και ανάτασης.
Μέσω αυτών των τριών ειδών χαλάρωσης προετοιμάζεται κανείς για την ανώτερη χαλάρωση, που είναι η χαλάρωση όλης της ύπαρξης: το σώμα σε ανάπαυση, ο νους σε ηρεμία, η καρδιά σε γαλήνη. 
Αυτή η εμπειρία είναι που αποκαλείται νιρβάνα, το ιδανικό των στοχαστών και των διαλογιζόμενων ψυχών. Σε αυτό θέλουν να φτάσουν, γιατί εκεί υπάρχει το καθετί. Σε αυτή την κατάσταση το άτομο, έστω και για μια στιγμή, γίνεται σαν μια σταγόνα που αφομοιώνεται ή βυθίζεται στην πηγή της. Και η καταβύθιση έστω και για μια στιγμή, σημαίνει ότι καθετί που ανήκει στην πηγή έλκεται με αυτή την πτώση, επειδή η πηγή είναι ουσία των πάντων. Η σταγόνα έχει πάρει όλα όσα έχει στη ζωή από την πηγή της. Και με αυτό τον τρόπο φορτίζεται πάλι και φωτίζεται ξανά.

Ιναγιάτ ΧΑΝ


Ιναγιάτ ΧΑΝ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ: Σκεπτομορφές, από το "Η τέχνη του Διαλογισμού", Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ


O νους δεν έχει δική του πραγματικότητα. H πραγματικότητα του δημιουργείται από το περιεχόμενό του. Mοιάζει με πλαστική σακούλα ή σελοφάν. Eάν βάλεις κάτι στρογγυλό στην πλαστική σακούλα γίνεται στρογγυλή. Eάν τυλίξεις με αυτήν κάτι λεπτό και μακρύ, τότε παίρνει και πάλι το ανάλογο σχήμα. Παίρνει, δηλαδή, πάντα, το σχήμα του περιεχομένου της. Έτσι και ο νους παίρνει το σχήμα των σκέψεων, των συναισθημάτων, των επιθυμιών, των αναγκών, των συνηθειών και των προσδοκιών που περιλαμβάνονται σ' αυτόν.

20 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ: Τεχνική Διαλογισμού για Εσωτερική Θεραπεία

Η τεχνική αυτή που σας παρουσιάζουμε είναι πολύ ισχυρή αλλά δεν είναι ένα θαυματουργό φάρμακο ή μια γρήγορη λύση, οπότε προετοιμαστείτε να εργαστείτε για λίγο μέχρι να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα.

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ

Περιγράφονται οι αρνητικές επιπτώσεις των παρασίτων στο σώματα μας που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και το θάνατο.






Ζούμε σε πολύ στενή οικολογική σχέση με πολυάριθμους οργανισμούς.

Οι οργανισμοί αυτοί ζουν όχι μόνο γύρω μας αλλά και μέσα μας, και η σχέση μας μαζί τους είναι στις περισσότερες περιπτώσεις συμβιωτική και αμοιβαία επωφελής.
Συνυπάρχουμε σε μια κατάσταση ομοιοστατικής αρμονίας.
Για παράδειγμα, πολλά είδη βακτηρίων προστατεύουν τον οργανισμό μας από την εισβολή εχθρικών μικροβίων ή παρασίτων.
Τέτοια βακτήρια υπάρχουν στο δέρμα και στα έντερα μας.
Ωστόσο, αυτή η οικολογική ισορροπία μπορεί εύκολα να διαταραχτεί, πράγμα που ανοίγει το δρόμο σε μια εισβολή παρασίτων.
Η καλύτερη πρόληψη για μια τέτοια εισβολή είναι η διατήρηση ενός φυσικού και υγιούς εξωτερικού και εσωτερικού περιβάλλοντος, στη διατήρηση της υγείας και την ευεξίας, και στη σωστή υγιεινή.


Παράσιτα των Εντέρων
Υπάρχουν ορισμένα ζωικά είδη που μπορούν να παρασιτήσουν μέσα στα ανθρώπινα έντερα.
Κάθε περιοχή του πλανήτη, με τη δική της μοναδική οικολογία, έχει και τη δική της ποικιλία παρασίτων, και επειδή αποτελούμε πραγματικά ένα μέρος του περιβάλλοντος μας, συχνά προσβάλλουν τον οργανισμό μας.

Τα σημαντικότερα εντερικά παράσιτα στις δυτικές κοινωνίες είναι οι σκώληκες (ελμίνθες): η ασκαρίδα, η ταινία και ο νηματοσκώληκας.
Η ασκαρίδα και η ταινία μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο βασικά τρόπο.
Ο γνωστός Αμερικανός βοτανολόγος δρ Σουκ συμβουλεύει ότι, αντί να κάνουμε νηστεία, θα πρέπει για μερικές μέρες, μαζί με την κανονική μας τροφή, να τρώμε και φαγητά που δεν αρέσουν στα παράσιτα, ώστε να τα εξασθενίσουμε πριν αρχίσουμε να παίρνουμε ανθελμινθικά.

Τέτοια φαγητά είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο, οι πίκλες και τα αλμυρά.

Μετά από μερικές μέρες, αρχίστε να πίνετε ένα δυνατό ρόφημα Αρτεμισίας το αψίνθιον (ένα φλιτζάνι πρωί και βράδυ) επί τρεις μέρες.
Την τέταρτη μέρα πιείτε ρόφημα από Σέννα (ένα φλιτζάνι) για να καθαρίσετε τα έντερα από τα νεκρά παράσιτα.

Στη Σέννα μπορείτε να προσθέσετε και Γλυκόριζα για να προλάβετε πιθανή εμφάνιση κολικού.
Ακόμη, αντί για Αρτεμισία το αψίνθιον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ανθελμινθικά αν φαίνεται να είναι πιο κατάλληλο.
Αν η ταινία αποδειχθεί εξαιρετικά επίμονη, ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε τη λήψη Αρτεμισίας το αψίνθιον για μεγαλύτερο διάστημα ή να την αντικαταστήσετε με ισχυρότερα βότανα όπως σπόρους από Ρόδι ή ακόμη και Αρρενοπτέρη (έχοντας πάντα υπόψη σας τους περιορισμούς στη χρήση της).

Οι νηματοσκώληκες ζουν στο παχύ έντερο και γι’ αυτό χρειάζεται διαφορετική μέθοδος, με τη χρήση κλυσμάτων.

Το καλύτερο βότανο γι’ αυτή την περίπτωση είναι η Κουασσία: ρίξτε μισό λίτρο βραστό νερό σε τριάντα γραμμάρια Κουασσίας κομμένης μικρά κομμάτια και αφήστε το μέχρι να φθάσει σε θερμοκρασία σώματος.
Τότε θα είναι έτοιμο για χρήση.

Χρησιμοποιήστε το εγχυμα για υποκλυσμούς και παράλληλα, αν είναι απαραίτητο, παίρνετε δύο κουταλιές του τσαγιού από το ίδιο έγχυμα (σε συνδυασμό με Γλυκόριζα) τρεις φορές τη μέρα πριν εεπό το φαγητό.
Μια άλλη παραδοσιακή θεραπεία είναι να εισαχθεί ένα καθαρισμένο σκλήθρο Σκόρδου στον πρωκτό τη νύχτα, αλλά βεβαιωθείτε ότι η πρώτη μεμβράνη κάτω από τη φλούδα δεν είναι σπασμένη πουθενά, γιατί αλλιώς το Σκόρδο μπορεί να είναι πολύ ισχυρό και να προκαλέσει ερεθισμό.


Ψείρες και Ψύλλοι
Μπορούμε να απαλλάξουμε το σώμα από ψείρες και ψύλλους με βοτανικές μεθόδους, αλλά μόνο αν παράλληλα διατηρούμε μία σωστή διατροφή και πολύ αυστηρή υγιεινή.

Θα πρέπει να υποβάλλουμε σε αγωγή ολόκληρο το περιβάλλον του παρασίτου, ακολουθώντας μια οικολογική προσέγγιση.
Αν δεν προσέξουμε τον τρόπο ζωής μας, τα βότανα από μόνα τους δε θα είναι αρκετά ισχυρά και ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαχτούμε από τα παράσιτα θα είναι να καταφύγουμε στα φάρμακα.
Οι ψείρες μπορούν να αντιμετωπιστούν με έλαιο Γλυκάνισου, Σάσσαφρου ή Κουασσίας (το έλαιο Σάσσαφρου είναι το πιο αποτελεσματικό).
Για εξωτερική χρήση, αναμείξετε ένα μέρος ελαίου Σάσσαφρου με δύο μέρη Ελαιόλαδου, τρίψτε με αυτό τα μαλλιά και το δέρμα του κρανίου, και μετά χτενίστε τα μαλλιά με ψιλή χτένα για να απομακρύνετε τις νεκρές ψείρες και τα αβγά.
Επαναλαμβάνετε καθημερινά αυτή τη διαδικασία μέχρι που τα μαλλιά να καθαρίσουν εντελώς από ψείρες και αβγά.


Ψώρα
Αυτό το μικρό ζωύφιο είναι πολύ επίμονο και πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη προσοχή και αυστηρότατη υγιεινή.

Τα στρωσίδια του κρεβατιού πρέπει να βράζονται μετά από κάθε χρήση, και σε ακραίες περιπτώσεις να καίγονται.
Για εξωτερική αγωγή, πρέπει να χρησιμοποιούμε συχνά ένα ισχυρό αφέψημα Χρυσανθέμου του κοινού σε άφθονες ποσότητες (ή το προσθέτουμε στο μπάνιο ή πλένουμε συχνά το σώμα με αυτό, με ένα σπόγγο).
Για μερικές μέρες μετά την εξαφάνιση της ψώρας πρέπει να λαμβάνονται εσωτερικά πικρά και νευροτονωτικά.
Αυτά θα βοηθήσουν τον οργανισμό να επανέλθει σε μια κατάσταση ισορροπίας.
Για το σκοπό αυτό ιδανικά βότανα είναι η Γεντιανή και η Σκουτελλάρια, μπορείτε όμως να επιλέξετε όποιο είναι πιο κατάλληλο για το συγκεκριμένο άτομο.


Κάποιες επιπλέον πολύ σημαντικές προτάσεις είναι:

- Κομπρέσες με άργιλο στην περιοχή του υπογάστριου ή και αργιλούχο νερό (άργιλο διαλυμένο σε νερό από βραδύς και πίνεται νηστικός)ή και κλύσμα με άργιλο
Ομοιοπαθητικό φάρμακο Cina
Η κρέμα κολοκύθας με κολοκύθα, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, ρίγανη και το κολίαντρο έχει αντιπαρασιτική δράση.
Τα πασατέμπος επίσης έχουν αντιπαρασιτική δράση.
Τέλος, επειδή το ανοσοποιητικό μας σύστημα πρέπει να παραμείνει δυνατό, παίρνουμε και Εχινάκια σε οποιαδήποτε μορφή θέλουμε.





18 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ- Μαθήματα φωτογραφίας από τον έμπειρο δάσκαλο φωτογραφίας Ανδρέα Κατσικούδη στους Αμπελόκηπους

Μαθήματα φωτογραφίας από τον έμπειρο δάσκαλο φωτογραφίας
Ανδρέα Κατσικούδη στους Αμπελόκηπους

Κάθε Τετάρτη 8 – 10 μ.μ. από το Νοέμβριο 2013


Για περισσότερα στοιχεία, ερωτήσεις, εγγραφές: akatsikoudis@yahoo.com



Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει:

Εισαγωγή σε όλα τα είδη φωτογραφίας (π.χ. ταξιδιωτική, πορτρέτο, φωτογραφία δρόμου, γυμνό, φωτορεπορτάζ, καλλιτεχνική κ.ά.).
Δημιουργική χρήση του εξοπλισμού που έχει ο κάθε μαθητής (SLR, compact, κινητό κ.ά.).
Εξατομικευμένη προσέγγιση στο κάθε μαθητή σε σχέση με το επίπεδό του και τα φωτογραφικά του ενδιαφέροντα.
Εισαγωγή στην ιστορία της φωτογραφίας και στην ιστορία της τέχνης.
Ζητήματα αισθητικής και δεοντολογίας.
Προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας και προβολής στο ίντερνετ.

Πληροφορίες

Μια φορά τη βδομάδα για 2 ώρες. Έναρξη Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013.

Μικρός αριθμός μαθητών.

Παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό (φωτοτυπίες και cd με χιλιάδες φωτογραφίες από τους μεγάλους φωτογράφους και κείμενα για όλα τα είδη φωτογραφίας, όπως και βιβλιογραφία).

Φωτογραφικές εξορμήσεις.

Έκθεση φωτογραφίας των μαθητών στο τέλος της χρονιάς.


ευχαριστώ πολύ!

Ανδρέας Κατσικούδης


www.facebook.com/akatsikoudis

https://twitter.com/akatsikoudis

Κάθε Τετάρτη 8 – 10 μ.μ. από το Νοέμβριο 2013


Για περισσότερα στοιχεία, ερωτήσεις, εγγραφές: akatsikoudis@yahoo.com



Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει:

Εισαγωγή σε όλα τα είδη φωτογραφίας (π.χ. ταξιδιωτική, πορτρέτο, φωτογραφία δρόμου, γυμνό, φωτορεπορτάζ, καλλιτεχνική κ.ά.).
Δημιουργική χρήση του εξοπλισμού που έχει ο κάθε μαθητής (SLR, compact, κινητό κ.ά.).
Εξατομικευμένη προσέγγιση στο κάθε μαθητή σε σχέση με το επίπεδό του και τα φωτογραφικά του ενδιαφέροντα.
Εισαγωγή στην ιστορία της φωτογραφίας και στην ιστορία της τέχνης.
Ζητήματα αισθητικής και δεοντολογίας.
Προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας και προβολής στο ίντερνετ.

Πληροφορίες

Μια φορά τη βδομάδα για 2 ώρες. Έναρξη Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013.

Μικρός αριθμός μαθητών.

Παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό (φωτοτυπίες και cd με χιλιάδες φωτογραφίες από τους μεγάλους φωτογράφους και κείμενα για όλα τα είδη φωτογραφίας, όπως και βιβλιογραφία).

Φωτογραφικές εξορμήσεις.

Έκθεση φωτογραφίας των μαθητών στο τέλος της χρονιάς.


ευχαριστώ πολύ!

Ανδρέας Κατσικούδης

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Ανδρέας Κατσικούδης ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία από το 2000. Ασπρόμαυρη και έγχρωμη φωτογραφία με θέματα κυρίως μέσα από το αστικό τοπίο της Ευρώπης. Γράφει επίσης άρθρα για τις πόλεις που φωτογραφίζει. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο ΣΥΜΟΦΕ και έχει φοιτήσει στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Δ. Ζωγράφου (διετής αναγνωρισμένη σχολή). Το 2003 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική του έκθεση στην ΕΠΑΣΚΤ (Πλάκα). Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ (π.χ. Φεστιβάλ «Δια-ροές», Αsh in Art 2005, FRINGE 2010 κ.ά.). Έχει δείξει επίσης δουλειά του σε διάφορους χώρους όπως στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, στο Bios, στην Τεχνόπολη, στη Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου κ.ά. Άρθρα του και φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα (π.χ. Γεωτρόπιο, Κυρ. Ελευθεροτυπία, Εκπαιδ. Κοινότητα κ.ά.). Ο Ανδρέας Κατσικούδης, επίσης, διδάσκει την τέχνη της φωτογραφίας σε ποικίλους χώρους στην Αθήνα, έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους (έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ, π.χ. Δράμα 2010) και γράφει ποίηση (έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες).

Μαθητές του δουλεύουν  ως επαγγελματίες φωτογράφοι, έχουν κερδίσει διαγωνισμούς φωτογραφίας κι αρκετοί συνεχίζουν στο χώρο της Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας. Ο Α.Κ. έχει σπουδάσει εκτός από Φωτογραφία, Παιδαγωγική (Παιδαγ. Τμήμα του Πανεπιστ. Αθηνών), έχει παρακολουθήσει μαθήματα κινηματογράφου και διοργανώνει σεμινάρια ψηφιακού κινηματογράφου.
  


www.facebook.com/akatsikoudis

https://twitter.com/akatsikoudis

17 Οκτωβρίου 2013

«Κομμένη» η γιόγκα στην Χίο για... θρησκευτικούς λόγους


Ασυμβίβαστη χαρακτήρισε την χρήση ινδουιστικών θρησκευτικών πρακτικών σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής των χριστιανών ορθόδοξων ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος, σε εγκύκλιο που εξέδωσε απαγορεύοντας την εξάσκηση γιόγκας στο νησί.
 

16 Οκτωβρίου 2013

Καινοτομία ενάντια στη μοναξιά: Η κοινωνική δικτύωση ως μέσο βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων

Το έγραψε η Guardian (και το αναδημοσίευσε η Καθημερινή/03.01.10): 2.900.00 άνθρωποι άνω των 60 ετών στην Αγγλία περνούν μία εβδομάδα χωρίς να μιλήσουν πάνω από μία φορά σε φίλο ή συγγενή. Για 850.000 άτομα το διάστημα αυτό φτάνει το μήνα. Τα ευρήματα των ερευνών είναι συγκλονιστικά από μόνα τους. Στην Αγγλία όμως, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βέβαια, οι έρευνες που αναδεικνύουν προβλήματα οδηγούν συνήθως και σε αντίστοιχες πολιτικές. Έτσι έχουν αναπτυχθεί πρωτοβουλίες που φιλοδοξούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε "της τρίτης ηλικίας". Διάφορα προγράμματα έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, αρκετά από αυτά και στην Ελλάδα, όπου όμως η γνωστότερη και μαζικότερη υπηρεσία είναι σχεδόν αποκλειστικά τα ΚΑΠΗ, τα οποία όμως φαίνεται να έχουν παραμείνει στο ίδιο μοντέλο λειτουργίας όπως τη δεκαετία 1980 όταν πρωτοδημιουργήθηκαν.


από τη Λιλίκα Τρικαλινού

Ψυχοκοινωνικές συνιστώσες της μοναξιάς


Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης για μεγαλύτερη μοναξιά έχει διαδραματίσει και η βαρύτητα που αποδίδει ο πολιτισμός μας στην αυτάρκεια (και ο συνεπακόλουθος φόβος της εξάρτησης). Μια αξιοπρόσεκτη συνιστώσα του πόσο αυτή η αντίληψη είναι κυρίαρχη στην κοινωνία μας συνάγεται και από τη μεγάλη διάδοση των καταστημάτων σέλφ-σέρβις ή των σετ εργαλείων «do it yourself» με τα οποία μόνοι μας μπορούμε να δημιουργήσουμε ή επισκευάσουμε πράγματα. 


Α. ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ* *Ψυχίατρος, Επιμελητής Β΄ ΕΣΥ Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Δαφνί, Αθήνα


14 Οκτωβρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ


Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ. ο δάσκαλος φωτογραφίας και σκηνοθέτης Ανδρέας Κατσικούδης κάνει ένα δωρεάν μάθημα φωτογραφίας στο Πολυχώρο του Αγίου Δημητρίου, Ηπείρου 41 (βλ. χάρτη)

Το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στην τέχνη της φωτογραφίας. Θα μιλήσουμε για τα είδη φωτογραφικών μηχανών και τις δυνατότητες και μειονεκτήματά τους, για τα είδη φωτογραφίας και τις δυσκολίες τους, για τους βασικούς χειρισμούς μιας φωτογραφικής μηχανής και για τα λάθη που κάνουν συνήθως οι νέοι φωτογράφοι - οπότε θα προτείνουμε και τρόπους άμεσης βελτίωσης των φωτογραφικών τους δεξιοτήτων...


Ανδρέας Κατσικούδης

 

www.facebook.com/akatsikoudis

https://twitter.com/akatsikoudis
 
back to top